2021-03-19

У політехніці відбулась III Гімназіада Полтавщини з шахів

На базі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулись змагання III Гімназіади Полтавщини з шахів серед школярів. Переможців і призерів змагань відзначили медалями, дипломами та пам’ятними подарунками від ректора університету, професора Володимира Онищенка.

У політехніці відбулась III Гімназіада Полтавщини з шахів

Інтелектуальні двобої тривали упродовж 16 та 17 березня у спортивному корпусі на базі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Участь у турнірі з шахів взяли школярі міст Полтави, Решетилівки, Лубен, об’єднаних територіальних громад області.

Полтавська політехніка неодноразово ставала локацією для змагань такого рівня, турнір відбувся з дотриманням усіх необхідних карантинних обмежень, спричинених світовою пандемією COVID-19.

Головний суддя змагань – президент Полтавської обласної федерації шахів Григорій Щербов відзначив якісні умови для турніру: «Завдяки Полтавській політехніці продовжуємо популяризувати гру в шахи серед сучасної молоді. Затишний зал, доброзичлива атмосфера, рівень підготовки учасників – все на найвищому рівні!». До карантину на базі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели шаховий турнір серед полтавських студентівстуденти політехніки здобули срібло шахового турніру Універсіади.

Учасників III Гімназіади Полтавщини з шахів привітала кандидат педагогічних наук, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Наталія Беседа та передала слова вітань від керівника відокремлених підрозділів Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» та Всеукраїнської громадської організації «Федерація учнівського спорту» у Полтавській області, ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка:

«Дорогі наші діти, щиро вітати вас у стінах Полтавської політехніки! Щиро радіємо з того, що незважаючи на непросту сьогоднішню реальність, спричинену пандемією, вдалося зустрітися в теплому родинному колі. Бажаю кожному з вас спортивного завзяття, жаги до перемоги та віри у власні сили! Сподіваємося, що в майбутньому заняття спортом стануть для вас дороговказом у професійне життя!»

Почесна гостя – начальниця Полтавського обласного відділення Комітету (філії) з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, майстер спорту України міжнародного класу, суддя Міжнародної категорії, багаторазова чемпіонка та рекордсменка України з пауерліфтингу, призерка чемпіонатів Світу та Європи з пауерліфтингу Юлія Гордієнко побажала результативних виступів та успіхів у будь-яких спортивних починаннях: «Приємно, що на Полтавщині досить успішно стартував спортивний рік – нещодавно провели змагання з лижних гонок, минулого тижня відбувся Чемпіонат України серед скелелазів, а сьогодні дійшла черга до інтелектуального спорту. Бажаю цікавих спортивних баталій, сильних шахових комбінацій та достойних суперників!».

Почесну церемонію нагородження провели кандидат педагогічних наук, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Наталія Беседа, заступник начальника Полтавського обласного відділення Комітету (філії) з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки, спеціаліст I категорії Олександр Косяк та головний суддя змагань, президент Полтавської обласної федерації шахів Григорій Щербов.

Перемогу в турнірі з шахів вибороли:

на перший дошці:

  • Дмитро Борков ( I місце);
  • Ігор Волинський (II місце);
  • Максим Козиренко (III місце).

на другій дошці:

  • Тарас Руденко (I місце);
  • Ілля Нагорний (II місце);
  • Назар Запорожан (III місце).

на третій дошці:

  • Кирило Волинський ( I місце);
  • Мурад Бабаєв (II місце);
  • Назар Задорожний (III місце).

на четвертій дошці:

  • Ніка Рябенко (I місце);
  • Наталія Степанова (II місце);
  • Аріана Щербова (III місце).

У загальнокомандному заліку перемогу одержала команда юних шахістів з міста Полтави, на другому місці опинилася команда школярів з міста Решетилівки. До трійки лідерів також увійшли представники міста Лубен Полтавської області.

Юний полтавець, багаторазовий чемпіон Полтави і області, переможець чемпіонату України з шахів серед юнаків до восьми років Тарас Руденко вже має перший розряд і грає у всі види шахів. Виступаючи на престижних всеукраїнських шахових турнірах, невтомно працює над технікою гри в блискавичні та класичні шахи. Здобутою перемогою задоволений, говорить, що для нього справжня насолода ще раз потренуватися і пограти з достойним суперником. А баталії, що розгорталися на шахових дошках, заслуговували на детальний аналіз ходів, комбінацій та технік.

Призерів і переможців змагань відзначили золотими, срібними, бронзовими медалями, дипломами, солодощами та пам’ятними подарунками від ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка.

Бажаємо юним спортсменам впевнених ходів, беззаперечних перемог та вигідних комбінацій – на шахівниці і в житті!

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»