2023-02-22

Стартував другий (обласний) етап конкурсу-захисту МАН України

22 лютого відбулось урочисте відкриття II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Полтавського територіального відділення МАН України. 523 юних науковці візьмуть учать у регіональному етапі конкурсу та захищатимуть свої наукові роботи у форматі онлайн.

Стартував другий (обласний) етап конкурсу-захисту МАН України

22 лютого у форматі онлайн-трансляції пройшло урочисте відкриття  II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Полтавського територіального відділення Малої академії наук України.

На відкритті XXXII обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Полтавського територіального відділення Малої академії наук України привітали молодих, креативних, талановитих вихованців полтавських закладів освіти, які розвиваючи свої інтелектуальні здібності та поглиблюючи фахові знання долучилися до великої МАНівської родини  Полтавщини.

Основний день змагань відбудеться 25 лютого, коли учасники представлять свої роботи на постерному захисті, 26 лютого відбудеться наукова конференція і 27 лютого стане відомо, хто представлятиме Полтавщину у фіналі.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» гостинно прийматиме наукові секції і як завжди створить комфортні умови для роботи журі.

Урочисту церемонію відкриття конкурсу провели перший заступник голови Полтавської обласної ради, кандидат юридичних наук, доцент Олександр Лемешко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації, кандидат економічних наук Євген Кончаковський, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Президент президії Полтавського територіального відділення МАН України, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко та директорка Комунального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді», кандидатка історичних наук, доцент Тамара Лахач.

«Перш за все хочу привітати всіх учасників конкурсного відбору, всіх членів Малої академії наук. Висловлюю велику повагу вам за те, що попри бойові дії на території нашої держави, які тривають вже майже рік, ви зберігаєте тягу до науки, до нових знань.

Також хотів би подякувати від всього депутатського корпусу та керівництва Полтавської обласної ради викладачам, що роблять  великий вклад в організацію роботи Полтавської обласної Малої академії наук. Хочеться подякувати всьому викладацькому складу всіх закладів освіти, нашим університетам. Також хотів подякувати колективам тих університетів, які взяли на роботу представників ЗВО інших регіонів, розмістили в себе вимушено переміщених осіб, надали приміщення для ЗВО, які розміщуються сьогодні в нашій області. Це освітній фронт, який так само важливий для збереження наукового потенціалу та нашого майбутнього.

За цей рік дійсно дуже багато вагомих результатів і на міжнародному, всеукраїнському, регіональному рівні. Нам дійсно є чим пишатись. Ми й надалі будемо підтримувати діяльність МАН й нашу обдаровану молодь в прагненні отримувати нові знання не лише для свого розвитку, а й для забезпечення належного рівня розвитку і нашого регіону, і в цілому нашої держави», – зазначив заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко.

«Бажаю здоров'я всім учасникам другого етапу конкурсу МАН і їх науковим керівникам, членам журі. Попри бойові дії, які вже майже рік тривають на території нашої країни, Полтавська ОВА продовжує виконувати одну з найважливіших функцій – це забезпечення освітнього фронту, і зокрема важливий її сектор – це Мала академія наук.

Я вітаю вас, юні науковці. Для когось з вас це перший крок, хтось бере участь в конкурсі вже не перший раз. Я вам всім бажаю гарного захисту та перемог. Не обов’язково ці перемоги будуть відзначені грамотами або якимись місцями. Те, що ви зараз берете участь у другому етапі це вже ваша невелика перемога, ви маєте вже певний науковий здобуток, який залишиться з вами назавжди. Звичайно бажаю всім вам показати високі результати не лише на другому етапі, а й на третьому всеукраїнському етапі, щоб наші результати тільки зростали.

Сподіваюсь, що наступний конкурс 2024 року відбудеться офлайн вже після нашої перемоги», – побажав директор Департаменту освіти і науки Полтавської  ОВА Євген Кончаковський.

«Вітаю вас з урочистим відкриттям II (обласного) етапу Всеукраїнського   конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України!

Приємно, що всі ви бажаєте отримати якісні знання. Сучасна  розумна, обдарована молодь своєю творчістю та здобутками спонукає суспільство до усвідомлення себе як нації, що здатна побудувати могутню, самодостатню, гідну державу для гідних людей.

Мала академія наук України створює умови для інтелектуального та духовного розвитку учнівської молоді, стимулювання творчого самовдосконалення, розвитку науково-дослідницької, експериментальної діяльності у різних галузях науки, техніки, культури і мистецтва. Саме  Мала академія наук України є тим стартовим майданчиком, який дає школярам перший досвід наукової діяльності, пошуку креативних рішень і презентації власних досягнень. 

Протягом останніх років Полтавське територіальне відділення МАН України постійно входить у десятку найкращих за підсумками загальнодержавного рейтингу Всеукраїнського конкурсу-захисту та кількістю молоді, охопленої науково-дослідницькою роботою.

З особливою приємністю хочу  підкреслити, що у 2022 році перемогу в III етапі Всеукраїнського конкурсу здобули 37 талановитих полтавських школярів. Цього року в II етапі конкурсу беруть участь 523 юних науковці. Пишаємося вами, дорогі діти! Дякуємо науковим керівникам юних манівців, які забезпечують  якісну підготовку учнів, формують їхні моральні орієнтири та духовні цінності, розкривають таланти й допомагають обрати життєвий шлях.

Від початку повномасштабного вторгнення росії українська освіта зазнала багатьох трансформацій. Діти навчаються в перервах між повітряними тривогами, у бомбосховищах, але  навчальний процес не переривається!

Дорогі учні, у непростих умовах сьогодення ви не просто відвідуєте школу, ви  досліджуєте, експериментуєте, робите свої перші відкриття. Ви усвідомлюєте, що навчання – це ваш фронт, який ви гідно тримаєте, розуміючи, що знання – це не просто важливо, знання – це сила. Сила – це перемога. А перемога – це наше майбутнє.

Дорогі юні науковці, ви – майбутнє нашої держави! 

Саме вам продовжувати розвиток нашої країни, підіймати її з руїн і будувати нову вільну й незалежну Україну!

Бажаю усім вам зреалізувати всі ваші плани та досягти перемоги!

Дякуємо Збройним силам України за можливість проведення конкурсу Малої академії наук України!

Слава Україні!», – привітав обдаровану молодь Володимир Онищенко.

Нещодавно Міжнародний день рідної мови у Полтавській політехніці відзначили традиційним науково-мистецьким заходом.

Нагадаємо, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав політехніку з робочим візитом.

 

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»