2021-11-02

Студенти дізнались про специфіку підготовки сертифікаційних документів на товари і послуги

Студенти спеціальностей «Міжнародні економічні відносини» та «Туризм» Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки відвідали Полтавську торгово-промислову палату та обговорили специфіку надання сертифікатів на товари, які підпадають під преференційний режим при експорті на ринки країн-донорів.

Студенти дізнались про специфіку підготовки сертифікаційних документів на товари і послуги

Студенти спеціальностей 292 «Міжнародні економічні відносини» та 242 «Туризм» Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» під керівництвом доктора економічних наук, професора, завідувачки кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Ірини Чичкало-Кондрацької та асистентки кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Ірини Новицької познайомилися зі специфікою роботи Полтавської торгово-промислової палати.

Студенти і науковці стали активними слухачами практичної міні-лекції начальника відділу інтелектуальної власності та виставкової діяльності Полтавської торгово-промислової палати Анатолія Крайника, який презентував практичні кейси сучасної виставкової діяльності на Полтавщині та розповів про особливості подання документів на право інтелектуальної власності.

Слухачі познайомилися зі специфікою надання сертифікатів на товари, які підпадають під преференційний режим при експорті на ринки країн-донорів в рамках Генеральної системи преференцій (країни ЄС, Японія, Туреччина, США) або ж застосовують в межах митної території України у разі потреби підтвердження українського походження товарів. Корисними лайфхаками зі студентською молоддю поділилися начальник відділу експертизи та сертифікації Ірина Семенова та експерт з сертифікації Полтавської торгово-промислової палати Володимир Натрусний.

Професійні комунікації, зручний формат «питання-відповідь», зручні локації, презентований досвід та корисні кейси професіоналів-практиків Полтавської Торгово-промислової палати у сфері експертизи та сертифікації позитивно мотивують молодь до сумлінного опанування обраного фаху та зростання їхньої конкурентоспроможності на сучасному ринку праці.

«Зустрічі з роботодавцями та стейкхолдерами кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Полтавської політехніки системно проводяться у рамках реалізації концепції практико-орієнтованого навчання в університеті. Здобуті практичні навички підсилюють теоретичні знання, отримані студентами в університеті, молодь може вільно оперувати необхідною інформацією та розвивати власний науково-освітній та професійний потенціал.

Висловлюємо слова щирої вдячності співробітникам Полтавської торгово-промислової палати за плідну співпрацю та готовність ділитися власним досвідом зі студентами. У планах – продовжувати тісну співпрацю у сфері працевлаштування наших випускників та спільно працювати над якісною практичною підготовкою висококваліфікованих фахівців. Чекаємо на нові івенти та науково-професійні зустрічі!» – прокоментувала доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка Ірина Чичкало-Кондрацька.

За словами PhD-студентки, асистентки кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Полтавської політехніки Ірини Новицької, такі зустрічі з майбутніми роботодавцями, фахівцями-практиками спонукають активніше підвищувати власний професійний рівень та доповнювати опановані навчальні курси новими практичними кейсами.

Реальні робочі ситуації, алгоритми подання документів та отримання сертифікатів на певну групу товарів та послуг, зустрічі з успішними людьми, реалізованими у власній професії викликають стійкий інтерес у молоді, що цікавиться сучасними тенденціями розвитку національної та міжнародної економіки, туристичної інфраструктури європейських країн.

Учасники заходу щиро подякували організаторам за реальні практичні кейси та орієнтири у роботі над власним професійним зростанням та саморозвитком.

Раніше майбутні маркетологи обговорили стратегії створення та просування брендів, а делегація студентського самоврядування політехніки відвідала парламент.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»