2020-11-04

Студенти дізнались як ефективно планувати витрати та заощаджувати кошти

30 жовтня на кафедрі фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулось онлайн-засідання наукового гуртка, присвячене Всесвітньому дню заощаджень.

Студенти дізнались як ефективно планувати витрати та заощаджувати кошти

Студенти Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» під керівництвом доктора економічних наук, професора кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Світлани Єгоричевої провели онлайн-засідання наукового гуртка, на якому обговорили історію запровадження Всесвітнього дня заощаджень, який відзначається в останній день жовтня.

Всесвітній день заощаджень уперше було проведено в жовтні 1924 року в Мілані, де представники ощадних банків зібралися на перший інтернаціональний спеціалізований конгрес і запропонували відзначати цей день щороку з метою популяризації ідеї ощадності. У 1989 році ООН офіційно проголосила 31 жовтня Всесвітнім днем заощаджень.

Долучилися також науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», запрошені гості – начальник відділу організації продажів філії-Полтавське обласне управління АТ «Ощадбанк» Вадим Матяш та випускниця Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», менеджерка дирекції «Полтава-1» АТ «Страхова компанія ТАС» Олена Ніколаєнко.

Доктор економічних наук, професор кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Світлана Єгоричева ознайомила присутніх з історією свята, метою і завданнями його відзначення на державному рівні: «Гаслом цьогорічного свята став добре відомий вислів «When you save a bit, big things follow!» («Коли ви трохи заощадите, відбуваються великі справи!»), що відображає доцільність економного, ощадливого відношення, у цілому, до всіх видів ресурсів – грошей, часу, речей, природи. Важливо розуміти, що ощадливість – це не скупість або скаредність, а розумне управління фінансами, яке веде до втілення мрій!».

Начальник відділу організації продажів філії-Полтавське обласне управління АТ «Ощадбанк» Вадим Матяш розповів про нові види депозитів, запроваджених «Ощадбанком» та широкі можливості дистанційного управління грошима, що особливо важливо в умовах пандемії COVID-19. А менеджерка дирекції «Полтава - 1» АТ «Страхова компанія ТАС» Олена Ніколаєнко у яскравій наочній формі навела приклади життєвих ситуацій, які можливо ефективно вирішити за допомогою накопичувального страхування життя.

Студенти активно долучилися до обговорення проблем заощадження. Отримані знання, безумовно, стануть корисними при плануванні фінансових аспектів власного життя та вивченні навчальної дисципліни професійного спрямування – «Фінанси домогосподарств».

На кафедрі фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» планують й надалі проводити професійно-просвітницькі заходи та залучати до діалогу зі студентською молоддю висококваліфікованих фахівців фінансової та банківської сфери.

Нещодавно науковці – фінансисти обговорили глобалізаційні виклики та вплив пандемії на фінансову стабільність України на II Міжнародній науково-практичній конференції «Розвиток фінансового ринку в Україні: загрози, проблеми та перспективи», присвяченій 90 – річчю Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»