2023-11-17

Студенти поділились досвідом толерування культурних відмінностей

До Міжнародного дня толерантності у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся освітньо-науковий івент, під час якого студенти представили доповіді про важливість академічної доброчесності та поділилися власним досвідом толерування культурних відмінностей.

Студенти поділились досвідом толерування культурних відмінностей

16 листопада науковці кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели освітньо-науковий івент до Міжнародного дня толерантності.

Декан факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки, кандидат педагогічних наук, доцент Анна Агейчева привітала молодь з двома міжнародними подіями – Міжнародним днем толерантності і Міжнародним днем студента та побажала учасникам отримати задоволення від доповідей та завжди залишатися толерантними.

Модерувала науковий захід старший викладач кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Юлія Гунченко. Робочі мови – українська та англійська.

«Міжнародний день толерантності – це свято розуміння один одного, яке нам конче потрібне. Але ми повинні розібратися, і, я думаю, наші шановні колеги та студенти нам в цьому допоможуть, що ми толеруємо, а чого ми не толеруємо в сучасному світі.

Ми завжди говоримо останнім часом про динамічність, про швидкий розвиток, інновації. Але ми бачимо, що в нашому динамічному інноваційному світі трапляються війни, вбивства, злочини проти людяності. І цього точно не можна толерувати. Не можна толерувати негативні речі, не можна толерувати академічну недоброчесність.

Толерантність зародилася передусім в релігійних середовищах, а потім перейшла на інші сфери, на все те, чим ми різнимося в сучасному світі й що нас вирізняє: мова, культура,  нація, раса. Ми вже цьому навчилися, ми толеруємо весь світ. Українці себе демонструють як найбільш толерантні представники сучасного світу. Така наша ментальність, така наша риса. Ніколи не забувайте, що ми передусім люди й маємо поважати інші народи, культуру, віросповідання, інші мови. Ви, як найкращі представники студентства, які вчать декілька мов в університеті, знаєте як це робити», – привітала учасників заходу завідувачка кафедри загального мовознавства та іноземних мов, кандидат філологічних наук, доцент Алла Болотнікова.

Студенти-бакалаври спеціальності 014 «Середня освіта» презентували тематичні наукові доповіді. Першокурсники з групи 101-ФО – Євгенія Герасименко, Саміра Мустафаєва, Варвара Путря та Емілія Васильченко представили доповідь «WHAT SHOULD/NOT BE TOLERATED IN ACADEMIC SURROUNDING». Суголосною стала й тема презентації «Академічна доброчесність» Юлії Ніколенко, студентки групи 401-ГО.

Надзвичайною емоційністю  вирізнилася доповідь студенток групи 201-ФО Юлії Вовк, Тетяни Світличної та Тетяни Рябіко «Russian Culture Intolerance», що нікого не лишила байдужим.

Студентки групи 301-ГО Марина Марушка, Анастасія Чернікова, Альбіна Ткаченко поділилися власним досвідом толерування цінностей різних культур під час міжнародних стажувань, презентувавши доповідь «Cultural differences tolerance: Sharing personal experience».

Викладачі відзначили позитивний інтерес студентів до таких проблем, адже академічна доброчесність – це основа навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до отриманих результатів навчання, наукових досягнень. Студенти не тільки оприявили обізнаність у цій сфері, а й продемонстрували тверде переконання у неприпустимості плагіату.

Нещодавно науковці-мовознавці провели міжнародну конференцію присвячену актуальним проблемам іноземної філології та перекладознавства, учені-економісти обговорили сучасні інвестиційні механізми розвитку економіки в умовах євроінтеграції, а студенти спеціальності «Туризм» провели квест для майбутніх фінансистів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»