2021-06-04

Студенти політехніки отримали стипендії Президента України для майстрів народного мистецтва

31 травня Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про призначення стипендій Президента України для молодих майстрів народного мистецтва на 2021 рік». Серед стипендіатів – студенти І курсу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», майстри художньої кераміки Владислав Пічка і Валерій Пиляй.

Студенти політехніки отримали стипендії Президента України для майстрів народного мистецтва

Згідно з Указом Президента України №219 «Про призначення стипендій Президента України для молодих майстрів народного мистецтва на 2021 рік» від 31 травня 2021 року стипендії Президента України призначено майже сотні майстрів народного мистецтва та студентам мистецьких спеціальностей провідних українських закладів вищої освіти.

Серед цьогорічних стипендіатів – студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»: студент Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою, майстер художньої кераміки, майбутній архітектор Валерій Пиляй та студент Навчально-наукового інституту нафти і газу Владислав Пічка. Вони випускники 2020 року Державної спеціалізованої художньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Колегіуму мистецтв у Опішні» імені Василя Кричевського.

«Визнання особистих досягнень наших студентів на державному рівні – це важлива складова для підтримки талановитих і обдарованих студентів, які обрали наш університет для свого професійного зростання, обрали затребувані спеціальності і продовжують розвивати творчі здібності. Дякую обдарованій студентській молоді, що своїми успіхами підтверджуєте лідерські позиції університету як потужного науково-освітнього центру Полтавщини. У свою чергу університет створив найкращі умови для реалізації та якісної освіти студентів. Щиро вітаю наших стипендіатів та бажаю нових творчих звершень!» – привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Нещодавно у Центрі сучасного мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» американська художниця-керамістка, викладачка Hood College Наталія Кормелюк прочитала лекцію про сучасну кераміку і провела творчу зустріч.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»