2023-10-08

Студенти політехніки виграли Чемпіонат світу з футболу серед спортсменів з вадами слуху

Студенти-дефлімпійці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у складі збірної України з футболу здобули перемогу на Чемпіонаті Світу з футболу серед спортсменів з вадами слуху. Переможний гол у фіналі забив студент Полтавської політехніки Леонід Морозов.

Студенти політехніки виграли Чемпіонат світу з футболу серед спортсменів з вадами слуху

З 23 вересня по 7 жовтня студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у складі збірної України з футболу виступили на Чемпіонаті Світу з футболу серед спортсменів з вадами слуху, що проходив у Малайзії (м. Куала-Лумпур). За титул чемпіона світу змагалися чоловічі футбольні команди з 19 країн світу.

За збірну України виступили 11 спортсменів з Полтавщини, четверо гравців національної збірної – студенти факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки: Безпалюк Ренат (студент групи 101-ФС), Климентьєв Дмитро, Полянський Дмитро (студенти групи 201-ФС), Морозов Леонід (студент групи 301-ФС).

Вийшовши першими зі своєї групи B (Сенегал, Аргентина, Україна та Таїланд), українці без жодної поразки увірвались в 1/8 фіналу і здолали з рахунком 2:0 команду Нігерії. Далі - вийшли в 1/4 на матч з командою Ірану, яку перемогли у безкомпромісній боротьбі з переможним рахунком 3:0.

У півфіналі національна збірна зіграла зі збірною Сенегалу внічию і в серії пенальті виборола вихід у фінал.

Фінальний матч відбувся 7 жовтня.

«Наші грали проти збірної Японії і перемогли з рахунком 2:1. Наш студент Леонід Морозов забив другий – переможний гол на 82-й хвилині матчу.

Пишаюсь нашою збірною й особливо нашими студентами. Чемпіони навчаються у Полтавській політехніці! Українці – нація переможців! Слава Україні!», – привітав спортсменів з вагомим спортивним досягненням ректор університету, керівник ВГО «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області, професор Володимир Онищенко.

Днями у пам’ять про захисника Євгена «Малі» Браха на базі політехніки відбувся обласний фізкультурно-оздоровчий захід, а студент Михайло Сердюк став чемпіоном світу з таїландського боксу.

Нещодавно на базі політехніки стартувала XIX Універсіада Полтавщини.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»