2023-10-04

На базі політехніки стартувала XIX Універсіада Полтавщини

Урочисте відкриття XIX Універсіади Полтавщини відбулося на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Спортивні змагання студентських команд провідних закладів вищої освіти міста Полтави розпочалися турніром з міні-футболу.

На базі політехніки стартувала XIX Універсіада Полтавщини

Уже традиційно Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став масштабним майданчиком для проведення змагань XIX Універсіади  Полтавщини, участь у якій візьмуть  студентські команди провідних закладів вищої освіти міста Полтави. Цьогорічна Універсіада розпочинається змаганнями з міні-футболу, які пройдуть упродовж 3-5 жовтня на надсучасних спортивних майданчиках зі штучним покриттям одного з кращих класичних університетів нашої країни.

На урочистості  з нагоди відкриття XIX Універсіади Полтавщини завітали почесні гості – ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки України у Полтавській області, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, спеціаліст Полтавського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олександр Косяк та декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, які привітали учасників та побажали завзяття, нових спортивних звершень, феєричних перемог на футбольному майданчику.

Участь в змаганнях з міні-футболу взяли 6  команд, які представляли:

  • Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;
  • Полтавський державний медичний університет;
  • Полтавський юридичний інститут Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого;
  • Полтавський університет економіки і торгівлі;
  • Полтавський державний аграрний університет;
  • Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка.

Змагання з міні-футболу XIX Універсіади Полтавщини почались з рівняння на Державний Прапор України та вшанування пам’яті загиблих в результаті російської агресії військовослужбовців та мирних жителів Хвилиною мовчання.

«Надзвичайно приємно як керівнику Спортивної студентської спілки у Полтавській області вітати потужні команди, які представляють заклади вищої освіти міста Полтави. Хочеться побажати, щоб кожен з вас отримав заряд неймовірних емоцій на спортивному майданчику і реалізував ті плани, з якими виходите на поле – отримали перемогу.

Хотілося б, щоб за результатами цих змагань утворилась збірна команда Полтавської області з міні-футболу, до якої б увійшли кращі студенти-футболісти різних закладів вищої освіти.

Уже доброю традицією у Полтавській політехніці стали змагання з футболу щоп’ятниці, коли студенти та викладачі змагаються на рівних, адже ми – єдина команда і наша сила в єдності! Пропоную внести зміни в регламент наступних змагань, щоб і ректори мали можливість разом зі своїми студентами випробовувати спортивну вдачу, заряджатися бадьорістю під час гри у футбол.

Бажаю успіхів та благополуччя! Слава Україні!» – привітав учасників змагань  ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки України в Полтавській області, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Від імені Полтавського обласного відділення (філії) Комітету фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України представників студентських команд університетів міста привітав спеціаліст Полтавського обласного відділення (філії) Олександр Косяк.

 «Бажаю командам  продемонструвати злагоджену командну гру, а гравцям – отримати лише позитивні емоції від спортивних зустрічей на майданчику. Нехай переможуть найкращі!» – зазначив фахівець та подякував Полтавській політехніці за надану можливість проводити змагання XIX Універсіади Полтавщини на надсучасній спортивній базі університету.

Декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко відзначила колосальний спортивний потенціал студентської молоді та побажала втілити в життя найамбітніші спортивні задуми.

«Саме за такою всебічно розвиненою молоддю – майбутнє нашої країни, яка впевнено протистоїть усім непростим викликам. Бажаю під час змагань розкрити свої здібності, отримати задоволення від гарної видовищної гри та досягнути нових вершин спортивного визнання», – зазначила очільниця факультету фізичної культури та спорту.

Головним суддею став арбітр національної категорії, тренер з футболу, старший викладач кафедри фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Олексій Воробйов.

Згідно жеребкування турнір розпочався грою між командами Полтавського державного аграрного університету та Полтавського університету економіки і торгівлі.

Спортивні протистояння триватимуть упродовж кількох днів. Переможців та призерів нагородять спортивними кубками, медалями і  грамотами.

Нагадаємо, двоє студентів політехніки стали переможцями Кубку України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи, викладачка та студент політехніки стали призерами Кубку України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи, а другокурсник ФФКС Єгор Мичко став срібним призером Чемпіонату України з триатлону серед молоді.

Нещодавно у політехніці відбувся чемпіонат Полтавської області з армреслінгу, меморіальний турнір з міні-футболу пам’яті ректора Олександра Онищенка.

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»