2023-09-25

У політехніці відбувся чемпіонат Полтавської області з армреслінгу

23 вересня на сучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Відкритий Чемпіонат Полтавської області з армреслінгу. Спортсмени з шести клубів Полтавщини продемонстрували майстерність та позмагалися за першість у турнірі.

У політехніці відбувся чемпіонат Полтавської області з армреслінгу

23 вересня у  Національному  університеті  «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли змагання  Відкритого  Чемпіонату  Полтавської області з армреслінгу, присвяченого Дню визволення Полтави від німецько-фашистських загарбників.

Спортивний івент організовано за всебічної підтримки ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія  Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільника обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка,  начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марини Трохименко та президента Всеукраїнської федерації армреслінгу Артема Письмака.

Турнір розпочався з традиційного рівняння на Державний Прапор під звуки Гімну України та вшанування Хвилиною мовчання захисників і мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни на території України.

На відкритті змагань майбутню спортивну еліту країни привітали почесні гості:  декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, заступниця  начальника Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Аліна Ковалінська, президент Всеукраїнської федерації з армреслінгу, голова Полтавської обласної федерації армреслінгу, майстер спорту України міжнародного класу Артем Письмак.

«Шановні учасники змагань, щиро вітаємо вас у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», який вже традиційно упродовж усього року стає масштабним майданчиком для проведення спортивних подій. Завдяки вашим вагомим здобуткам ми можемо популяризувати спорт та заняття руховою активністю серед сучасної молоді, пропагуючи значні досягнення досвідчених спортсменів  на обласному та всеукраїнському рівнях.  Висловлюємо слова щирої вдячності нашим захисникам та захисницям, які ціною власного життя надають нам можливість  проводити спортивні заходи та брати участь у змаганнях з різних видів спорту. Бажаю учасникам феєричних перемог та вагомих спортивних здобутків, натхнення та жаги до перемоги. Слава Україні!», –  привітала очільниця факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Ліна Рибалко.

Успіхів у підкоренні вершин спортивного Олімпу побажали учасникам заступниця  начальника Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Аліна Ковалінська та  президент Всеукраїнської федерації з армреслінгу, голова Полтавської обласної федерації армреслінгу, майстер спорту України міжнародного класу Артем Письмак.

У змаганнях взяли участь представники спортивних клубів  міст  Полтави, Кобеляк,  Карлівки, Миргорода, Луганська,  Кременчука,  смт. Козельщини. Підтримувані бурхливими оваціями спортсмени боролися за першість та продемонстрували відмінну фізичну форму під час видовищних поєдинків.

За результатами змагань у командному заліку переможцями турніру стали:

  • І місце – команда  Кобеляцької  міської  ради;
  • ІІ місце – команда   Козельщинської  ДЮСШ «Колос»;
  • ІІІ місце – збірна команда міста Полтави.

Чемпіонами області з армреслінгу стали й студенти Національного університету  «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»:

  • Вероніка Гречана, студентка групи 101-ФС факультету фізичної культури та спорту – у категоріях 60+ юніорки L, 60+юніорки R, 55+жінки;
  • Вадим  Литвин, студент групи 602-ФС факультету фізичної культури та спорту – у категорії 70+чоловіки L.

Призером чемпіонату став Володимир  Литвин, студент групи 602-ФС факультету фізичної культури та спорту – у категорії 70+чоловіки L.

Нагадаємо, раніше у політехніці пройшов Відкритий міський турнір з кікбоксингу WAKO, присвячений Дню фізичної культури та спорту.

Нещодавно Міжнародний день студентського спорту відзначили запальною руханкою і спортивними майстер-класами, у  політехніці відбувся меморіальний турнір з міні-футболу пам’яті ректора Олександра Онищенка, Президент України поспілкувався і нагородив студентів Полтавської політехніки, науковці і студентки Полтавської політехніки отримали нагороди до Дня фізичної культури і спорту.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»