2022-03-14

Студенти політехніки взяли участь у SPE-конгресі та змагались на конкурсі наукових робіт

Студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяли участь у Annual Student Energy Congress 2022 та Європейському SPE конкурсі наукових студентських робіт. Через війну для учасників – аспірантки Юлії Дяченко та магістранта Андрія Бучинського зробили виключення і вони брали участь онлайн.

Студенти політехніки взяли участь у SPE-конгресі та змагались на конкурсі наукових робіт

Попри військовий стан та відчайдушний спротив України російській агресії, студентська молодь Полтавської політехніки продовжує наукові пошуки задля професійного вдосконалення у сфері енергетичної безпеки країни.

З 7 по 9 березня у Загребському університеті (Хорватія) відбувся 9-й Щорічний студентський енергетичний конгрес (ASEC) 2022, який зібрав студентів і молодих спеціалістів з усього світу для обговорення інновацій в енергетичному бізнесі та нафтогазовій промисловості. Робоча мова конгресу – англійська.

Полтавську політехніку представляли завідувач кафедри нафтогазової інженерії та технологій ННІ нафти і газу, професор Бранімір Цвєткович, аспірантка третього курсу (спеціальність 185 «Нафтогазова інженерія та технології») Юлія Дяченко та Андрій Бучинський – магістрант групи 501-МН (спеціальність 185 «Нафтогазова інженерія та технології»).

«Дякую студентському відділу SPE Загребського університету за організацію 9-го щорічного студентського енергетичного конгресу – ASEC. У конгресі взяли участь студенти з більш ніж 10 студентських відділень SPE по всій Європі», – прокоментувала Регіональний директор SPE в Європі, старший експерт зі стимуляційної інженерії Лаура Прекупану.

«Переконана, що заходи такого формату є вагомими й необхідними для обміну досвідом між молодими вченими різних країн. Вони мотивують молодих науковців до всебічного самовдосконалення та набуття нових умінь. Робота конференції тривала у секційних засіданнях, де висвітлювалися актуальні проблеми нафтогазового комплексу. Варто зазначити, що серед робіт молодих науковців є й такі, що торкаються деяких проблем сьогодення: наприклад, підземне зберігання  CO2 у виснажених нафтогазоносних пластах світу. Я вдячна керівництву університету за можливість представити свої дослідження на заході такого рівня та пишаюсь бути представником від України», – зазначила аспірантка Юлія Дяченко.

У рамках конгресу відбувся Європейський регіональний відбірковий турнір PetroBowl, де студентські команди SPE змагалися один проти одного в серії бліц-раундів, відповідаючи на технічні та нетехнічні питання, пов’язані з галуззю, а також конкурс SPE SPC Europe 2022.

Полтавська політехніка була єдиним українським університетом, представленим на конгресі, чиї студенти змагались у науковому конкурсі разом з представниками найпрестижніших університетів Європи. На конкурсі наукових робіт SPE SPC Europe 2022 студенти Полтавської політехніки виступили з такими доповідями:

  • Андрій Бучинський – «Інженерне прогнозування розвитку портативних систем верхнього приводу» (керівник – доцент кафедри нафтогазової інженерії та технологій Мирослав Бучинський);
  • Юлія  Дяченко – «Оцінка  антифрикційних властивостей рослинних олій та їх вплив на властивості бурових розчинів» (керівник – доцент кафедри нафтогазової інженерії та технологій Вікторія Дмитренко).

Учасники конгресу отримали сертифікати.

Раніше делегація політехніки взяла участь у першій Східноєвропейській конференції SPE з геології та розробки і у 5-му Міжнародному паливному конгресі «Нова енергія – нові виклики», на якому Юлія Дяченко виступила на конкурсі наукових доповідей, а Андрій Бучинський став призером конкурсу наукових робіт.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»