2023-12-08

Студенти-документознавці відвідали практичне заняття на базі Науково-технічної бібліотеки університету

У рамках вивчення навчальної дисципліни «Документно-інформаційні комунікації» студенти спеціальності 029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа Полтавської політехніки ознайомилися з програмою «Університетська бібліотека «UniLib». На базі Науково-технічної бібліотеки університету майбутні професіонали удосконалили навички роботи з електронним каталогом, алфавітно-предметним покажчиком, ознайомилися з аналітичними описами документів, а співробітники бібліотеки надали практичні консультації.

Студенти-документознавці відвідали практичне заняття на базі Науково-технічної бібліотеки університету

Студенти груп 401-ГД та 401-ГІ спеціальності 029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на заняттях із дисципліни «Документно-інформаційні комунікації» під керівництвом кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри українознавства, культури та документознавства Людмили Чередник успішно поєднують теоретичне вивчення інформаційних ресурсів бібліотечних установ з розвитком практичних умінь і навичок  щодо користування даними  ресурсами.

Нещодавно майбутні фахівці відвідали практичне заняття на базі Науково-технічної  бібліотеки  університету, під час якого за участі співробітників бібліотеки розглянули особливості застосування програми АБІС «Університетська бібліотека «UniLib», розробленої Харківським  інститутом внутрішніх справ та успішно впровадженої з 2003 року у діяльність університетської бібліотеки.

Після апгрейду бази у 2020 році було внесено зміни до бази даних «Електронний каталог» – web-версію для сайту, у складі електронного каталогу розміщено електронну бібліотеку з повнотекстовими документами. Студенти вже знайомилися з даною програмою під час вивчення дисципліни «Бібліотекознавство» (викладач – доктор історичних наук, професор, завідувачка кафедри українознавства, культури та документознавства Ірина Передерій).

На практичному занятті з дисципліни «Документно-інформаційні комунікації» майбутні фахівці поглибили знання та удосконалили навички роботи з електронним каталогом, алфавітно-предметним покажчиком, ознайомилися з аналітичними описами документів, їхньою науковою обробкою, інформаційно-бібліографічним обслуговуванням, особливостями комплектування бібліотечного фонду.

Змістовні консультації щодо роботи програми студентам – документознавцям надала завідувачка відділу інформаційних технологій та комп'ютерного забезпечення Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Наталія Ландарєва.

Нещодавно  науковці-документознавці провели міжнародну конференцію, присвячену документно-інформаційним комунікаціям в умовах глобалізації, а майбутні документознавці ознайомилися з діяльністю Державного архіву Полтавської області.

Нагадаємо, Полтавська політехніка започаткувала співпрацю з Харківською державною академією культури.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»