2020-06-28

Студенти з викладачами вирушили у велопробіг до Дня молоді

Науково-педагогічні працівники та студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели велопробіг, присвячений Дню молоді-2020.

Студенти з викладачами вирушили у велопробіг до Дня молоді

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» проводить велопробіги кілька разів на рік, присвячуючи різним подіям.

Червневий велопробіг присвятили Дню молоді, який цього року відзначатиметься в Україні 28 червня, адже це змістовне молодіжне дозвілля, популяризація велоспорту серед сучасної молоді і залучення студентів до рухової активності.

 

Участь у велопробігові взяли завідувачі, науково-педагогічні працівники кафедр фізичної культури та спорту, фізичної терапії, ерготерапії, представники студентського самоврядування, популяризатори вело Руху і здорового способу життя. Колону очолили ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко і директор Полтавського музею авіації та  космонавтики Андрій Пушкарьов.

 «Надзвичайно приємно, що науково-педагогічні працівники нашого університету ведуть здоровий спосіб життя, надихаючи інших власним прикладом. Ми подолали чималу відстань на велосипедах – 30 км, однак це не завадило пограти  у футбол, баскетбол та волейбол. Отриманий заряд позитивної енергії,  зміцнений  імунітет дозволять працювати з новими силами, успішно складати іспити та заліки, захищати бакалаврські роботи та курсові проєкти. І таким чином  реалізовувати державну  політику в галузі освіти  і науки України», – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Ректор протягом усього дня власним прикладом стверджував давно відому мудрість: «У здоровому тілі – здоровий дух».

Спортсмени відпочили на базі спортивно-оздоровчого табору «Ворскла», прогулялися сосновим лісом та пограли в командні ігри. За словами учасників велопробігу, рухова активність та заняття спортом є невід’ємними складовими  здорового способу життя, а велотуризм набуває все більшої популярності.

Студенти  охоче поділилися  приємними враженнями від проведеного дня,  такого шаленого заряду позитивних емоцій бракувало протягом карантину. Живе спілкування, спільне дозвілля, труднощі, які доводилося долати упродовж  дня, взаємопідтримка один одного, можливість провести товариську гру з ректором університету  – все це заряджає неймовірною енергією!

«Радію, що в університеті приділяється велика увага якісному навчанню  й активному студентському дозвіллю. Адже так приємно бути частиною злагодженої команди, що дає можливість розвиватися,  реалізовувати власні амбітні плани і мрії.  Щира подяка найсучаснішому ректору Володимиру Онищенку за чудово проведений час. З Полтавською політехнікою мрії збуваються!», – розповіла  студентка групи 201-СЕ Людмила Билим.

Студент групи  301пНГ Дмитро Ключка додає: «Ми отримали  неймовірний заряд енергії та позитиву, активний відпочинок після складених іспитів дав змогу набратися життєвих  сил, насичено та з користю для здоров'я провести вільний час. Круто, що наш університет активно пропагує здоровий спосіб життя та  сприяє фізичному розвитку студентів!»

Не залишаються осторонь підтримки ініціатив керівництва університету представники органів студентського самоврядування. Студентський парламент та студентський профспілковий комітет сприяють змістовному дозвіллю студентів, залученню до занять у спортивних секціях, яких, до слова, в політехніці цілих 27!

«Охоче приєднуємося до велопробігів, радіємо з того, що кількість бажаючих взяти участь  щоразу зростає. Молодь в умовах пандемії не завжди знаходить вихід для власної енергії, а спортивні заходи на свіжому повітрі підвищують нашу працездатність, «відкривають друге дихання». Наш ректор є прикладом невтомної праці над собою, тренування тіла та сили духу.  Я люблю займатися спортом, часто ходжу в зал, але, якщо сказати чесно,  було важко тримати швидкий ритм і не відставати від Володимира Олександровича під час велопробігу», – прокоментував голова студентського профспілкового комітету Національного університету імені Юрія Кондратюка Олександр Дроботя.

«Щиро дякую ректорові Володимиру Олександровичу Онищенку за активну підтримку ініціатив студентів і створення максимального безпечних умов для учасників. На усьому маршруті здійснювався супровід патрульними автомобілями Національної поліції. Це були незабутні враження – велопробіг мальовничими місцями Полтавщини, гра у футбол, волейбол, баскетбол, невимушене спілкування, справжня польова кухня: шашлик і надзвичайно смачні українські вареники. Щиро дякуємо всім, хто долучився та провів час з нами!», – подякував президент студентського парламенту університету Олександр Литвиненко.

Факультет фізичної культури та спорту політехніки на чолі з деканом Наталією Беседою охоче організовує всі спортивні ініціативи, інтегруючи в навчальний процес практичні навички, необхідні для опанування профільних дисциплін.

«Під час велопробігу наші студенти мали змогу не лише фізично оздоровитися та насолодитися мальовничими краєвидами Полтави. Вони отримали нагоду інтегрувати теорію та практику з навчальних дисциплін «Види оздоровчої рухової рекреативної активності», «Теорія та технологія рухової активності», «Основи оздоровчого туризму» та «Основи раціонального харчування». Спортивні ігри на свіжому повітрі, дружня атмосфера  –  університет дає достойний приклад для формування у студентства прагнення бути успішними, наполегливими та здоровими», – розповіла  декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету імені Юрія Кондратюка Наталія Беседа.

«Такі заходи дозволяють згуртувати студентів, допомогти їм зміцнити психічне та фізичне здоров’я, навчатися легко та з користю», – зазначила завідувачка кафедри фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ліна Рибалко.

Університет всіляко популяризує екологічний транспорт та оздоровчу рухову активність. За останній рік на місцевому рівні почали розглядатися проєкти облаштування велодоріжок та велосмуг. А проєкт магістранта Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва Ростислава Федотова переміг на конкурсі проєктів  велопарковки і може стати єдиним уніфікованим дизайном для усіх полтавських громадських велопарковок.

Це ще один приклад того, наскільки молодь, зокрема студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», небайдужі до позитивних змін на користь здорового способу життя і збереження довкілля.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»