2021-09-23

Студентка-філолог стала учасницею проєкту молодіжного обміну Erasmus+, присвяченого соціальним стереотипам

Студентка гуманітарного факультету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяна Білоконь стала учасницею молодіжного обміну «Tolerance for diversity» за програмою Erasmus+. Молодь з України, Азербайджану, Польщі та Португалії опановували навички роботи з соціальними стереотипами, знайомилися з культурою та звичаями країн-учасниць.

Студентка-філолог  стала учасницею проєкту молодіжного обміну Erasmus+, присвяченого соціальним стереотипам

Студентка-другокурсниця гуманітарного факультету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяна Білоконь стала учасницею молодіжного обміну «Tolerance for diversity» за програмою Erasmus+, що відбувся упродовж 1-10 вересня у місті Люблінець-Кокотек (Польща) та отримала сертифікат про його успішне завершення.

Студенти закладів вищої освіти України, Азербайджану, Польщі та Португалії навчалися працювати з пануючими соціальними стереотипами щодо національних і соціальних меншин, дискутували та висували власні рішення розв’язання існуючих проблем.

Упродовж десяти днів активна та обдарована студентська молодь з різних країн світу працювали в командах, дискутувалися над тематикою молодіжних тренінгів, відвідували видатні історичні місця Польщі та знайомилися з культурою, кухнею та традиціями країн-учасниць.

«Упродовж тренінгів та маленьких театральних вистав, мала змогу навчитися демонструвати гострі соціальні проблеми такими, якими вони є та знаходити їхні рішення, висуваючи свої ідеї у дискусії.

Окрім навчальних занять за темою програми, команди країн-учасниць мали змогу пригостити один одного національних страв, ознайомитися з культурою, мовою, музикою, танцями, провеститематичні вікторини.

Завдяки участі у програмі молодіжного обміну покращила свої навички ведення дискусій та знаходження компромісу, рівень розмовної англійської покращився, тому відчуваю себе впевненіше. Щиро вдячна моїй університетській викладачці – кандидату філологічних наук, доценту кафедри германської філології та перекладу Анні Павельєвій, яка розповіла нам про можливості програм мобільності Erasmus+ та надихнула мене взяти участь у цій програмі молодіжного обміну», –прокоментувала учасниця проєкту Тетяна Білоконь.

За словами науковиці гуманітарного факультету Анни Павельєвої, участь у програмах академічної мобільності для студентів – чудова можливість удосконалювати власні soft skills, вивчати мову та звичаї європейських краї, подорожувати та надихатися мальовничими місцями.

Програма Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ підтримує проєкти міжнародної співпраці у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту.

Мета Програми ЄС Еразмус+ – підтримка освітнього, професійного та особистого розвитку громадян ЄС і поза його межами, у сфері освіти, молоді та спорту, задля внеску до стійкого зростання, якості робочих місць і соціального згуртування, для розвитку інновацій та посилення європейської ідентичності і активного громадянства.

Якість в освіті та підготовці, інклюзивність та гендерна рівність, зелені та цифрові трансформації, підготовка вчителів, вища освіта, геополітичний вимір – є ключовими пріоритетами Програми на 2021-2027 рр.

Усі напрями Програми мають різні можливості відкриті для країн-партнерів на основі пріоритетів співпраці ЄС з країнами-сусідами та передбачають співпрацю між країнами-членами Програми і країнами-партнерами Програми з інших країн світу задля обміну успішними практиками та розвитку інновацій. Україна є країною-партнером Програми регіону Східного Партнерства (EaP Region 2).

Програма Україні допомагає розбудовувати потенціал для впровадження реформ шляхом обміну успішними практиками та досвідом з партнерами з держав - членів ЄС задля розвитку України на виконання зобов’язань Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС з питань співробітництва у сферах науки та технологій, освіти, молоді, спорту та громадянського суспільства.

Минулого року за проєктом Erasmus+ студенти у Польщі вивчали основи креативної професії майбутнього

Нещодавно викладачка-філолог пройшла тренінг з медіаграмотності у Лейпцигу.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»