2022-09-24

Студентка-перекладачка стала учасницею молодіжного проєкту проти дискримінації, ксенофобії та булінгу

Студентка факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Діана Аббасова взяла активну участь у молодіжному обміні «Open Up» за програмою Erasmus+. Учасники України, Італії, Грузії, Туреччини, Польщі поділилися реальними історіями сучасників та обговорили шляхи вирішення проблем дискримінації, ксенофобії, булінгу та цькування у сучасному суспільстві.

Студентка-перекладачка стала учасницею молодіжного проєкту проти дискримінації, ксенофобії та булінгу

Упродовж 4-11 вересня 2022 року відбувся семиденний молодіжний обмін за програмою Erasmus+ «Open Up»,  учасниками цьогорічного проєкту стала  соціально активна та цілеспрямована  студентська молодь з України, Італії, Грузії, Туреччини та  Польщі. Студенти з різних куточків світу   мали  унікальну нагоду поділитися реальними життєвими  історіями та обговорити  гостросоціальні проблеми –  проблеми дискримінації, ксенофобії, булінгу та цькування громадян  у європейському суспільстві.

Студентка факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Діана Аббасова стала активною учасницею     міжнародного молодіжного обміну і долучилася до жвавого  обговорення шляхів вирішення вищеназваних соціальних проблем. За словами учасниці, подібні міжнародні проєкти з соціальною спрямованістю відіграють вкрай важливу роль у зростанні соціальної свідомості, адже ще раз привертають увагу світової громадськості до тих  соціальних  проблем, які істотно знижують якість життя громадян різних країн, які піддаються хейту, ксенофобії чи булінгу. Не можна залишатися осторонь, адже ніхто в суспільстві не захищений від подібних випадків. 

Упродовж тижня учасники проєкту активно спілкувалися іноземними мовами, працювали в командах, готували проєкти під керівництвом досвідчених тренерів. Важко переоцінити подібний досвід участі у міжнародних обмінах   для  європейської студентської молоді, майбутніх професіоналів та соціально активних громадян власної країни.

«Особисто для мене – це другий проєкт в рамках академічної мобільності Erasmus+, який залишив сильні враження і мотивує ще більше працювати над власними мовними компетенціями. Одне можу сказати точно – кожен проєкт по-своєму унікальний і неповторний, адже завдяки тому, що   молодіжні обміни відбуваються   у невеликих містах європейських країн, учасники мають змогу більше дізнатись про місцеву культуру, звичаї та традиції, поспілкуватися із місцевими жителями та дізнатися для себе щось нове.

 Одним із найважливіших елементів кожного обміну стали  культурні вечори, під час яких можна дізнатися   чимало   цікавого про культуру різних країн-учасниць, представники яких беруть участь у програмі обміну. На мою думку, програма міжнародної академічної мобільності Erasmus+ – чудова можливість не тільки удосконалити свою англійську, а ще й знайти друзів і розширити власний  кругозір. Для української молоді  зустрічі на високому міжнародному рівні – ще одна можливість нагадати світу про боротьбу, яку ведуть українці за свободу та незалежність, захищаючи  основні  європейські цінності.

Слова щирої вдячності адресую подякувати своїй викладачці, наставниці, без якої не було б того першого міжнародного досвіду, який на сьогодні маю – кандидатці філологічних наук, доцентці кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська  політехніка імені Юрія Кондратюка»  Анні Павельєвій,  яка кожного дня підтримує нас, студентів, і налаштовує не боятися і випробувати власні  сили. Саме Анна Костянтинівна  підтримала мене із заявкою на  участь  у  моєму  першому  проєкті, що залишив неповторні враження і став  для мене колосальним досвідом», – прокоментувала учасниця проєкту, студентка факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки  Діана Аббасова.

Раніше студентки-філологи презентували власний екодосвід у проекті, присвяченому розвитку екологічної свідомості європейців та провели благодійний аукціон,  троє студенток політехніки пройшли мовний інтенсив у Німеччині, магістрантка-перекладачка стала стипендіаткою німецької програми DAADстуденти-філологи опановували практичні навички у сфері екології та захисту навколишнього середовища, розглядали проблему алкогольної залежності та методи боротьби із нею, підвищували рівень обізнаності щодо культурної різноманітності та вивчали проблему переселенців/мігрантів та внутрішньо переміщених осіб.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»