2022-09-13

Троє студенток політехніки пройшли мовний інтенсив у Німеччині

Студентки факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – Валерія Демко, Анастасія Біда та випускниця бакалаврату Анна Овсій пройшли навчання на Літніх мовних курсах у Штутгарті. Учасниці удосконалили мовленнєві навички під керівництвом досвідчених викладачів та познайомилися з визначними місцями країни.

Троє студенток політехніки пройшли мовний інтенсив у Німеччині

Упродовж серпня студентки спеціальності 014 «Середня освіта»  факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Валерія Демко, Анастасія Біда та випускниця бакалаврату  Анна Овсій пройшли  навчання на Літніх мовних курсах у місті Штутгарт (Німеччина). Учасниці інтенсиву активно вивчали німецьку мову, вдосконалювали мовленнєві навички, поглиблювали отримані знання в університеті та познайомилися з визначними місцями країни. Ініціаторкою та натхненницею активних студенток стала науковиця факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка філологічних наук, старша викладачка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Полтавської політехніки Ірина Якубенко, яка всебічно підтримувала, мотивувала не зупинятися на досягнутому та  супроводжувала учасниць у Німеччині.

Студентки-філологи успішно пройшли тестування та опановували  німецьку мову на чотирьохтижневому інтенсивному курсі відповідно до рівня володіння мовою. Обраний формат занять мотивував систематично працювати над мовними компетенціями, розширювати словниковий запас, глибше цікавитися німецькою культурою, мистецтвом та історією країни. Щоденні цікаві дискусії з учасниками з інших європейських країн, жвавий міжкультурний обмін та комунікація з досвідченими викладачами сприяли виконанню  студентками усіх поставлених завдань.

За словами учасниці Валерії Демко, подібні міжнародні проєкти – прекрасна можливість покращити власні розмовні навички, отримати нові корисні уміння та вдосконалити здобуті у стінах університету знання, впевнитися у своїх силах і отримати задоволення від нових знайомств.

«Упродовж місяця мали цікаві заняття з носіями мови та познайомились з представниками різних культур, до того ж спілкувалися виключно німецькою мовою. Тому для нас не склало жодних труднощів отримати сертифікат про рівень володіння мовою. Насичена культурна програма передбачала  відвідини міст Німеччини, деякі з яких вражають своєю сучасністю, а інші – самобутністю та збереженим духом давнини на середньовічних вуличках. Радісно зустріли нас Франкфурт, Берлін, Тюбінген, Есслінген, Мангайм, Констанц (Бодензее) та Кройцлінген (Швейцарія). Щиро вдячна адміністрації Полтавської політехніки за створені можливості для мовного стажування за кордоном та нашій викладачці, кандидатці філологічних наук Ірині Якубенко, яка  постійно допомагала і мотивувала познайомитися з красою цієї країни», — поділилася враженнями Валерія Демко.

«Щиро радіємо, що навіть в умовах війни на території України, отримали унікальну можливість детальніше познайомитися з німецькомовною культурою, поспілкуватися з носіями та  відвідати визначні місця країни-партнерки. За час інтенсивну отримали безліч позитивних вражень та гарних спогадів від спілкування з колегами і студентами з інших країн. Переконані, що отриманий досвід дозволить нашій молоді стати високопрофесійними фахівцями свої справи і працювати на благо українського народу», —прокоментувала кандидатка філологічних наук, старша викладачка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ірина Якубенко.

Нещодавно магістрантка-перекладачка стала учасницею німецької стипендіальної програми від DAAD, ще одна студентка пройшла навчання у Літній школі польської мови і культури від NAWA, студентка-перекладачка стала фасилітаторкою молодіжного обміну, присвяченого боротьбі з хейтом і булінгом, а професорка-філолог взяла участь у міжнародному проекті сучасних методик вивчення іноземної мови.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»