2024-07-20

«The Will to Win – Воля до Перемоги!»: у рамках мультимедійного проєкту Полтавська політехніка презентувала вагомі здобутки спортсменів-олімпійців

На підтримку українських спортсменів, які виступатимуть на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, у Полтаві відкрився мультимедійний проєкт «The Will to Win – Воля до Перемоги!», який реалізується за ініціативи Офісу Президента України, Міністерства молоді та спорту, Національного олімпійського комітету та Асоціації «Дивись українське!». У рамках проєкту Полтавська політехніка презентувала вагомі здобутки спортсменів-олімпійців.

«The Will to Win – Воля до Перемоги!»: у рамках мультимедійного проєкту Полтавська політехніка презентувала вагомі здобутки спортсменів-олімпійців

20 липня у Полтавському художньому музеї (галерея мистецтв) імені Миколи Ярошенка на підтримку українських спортсменів, які виступатимуть на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, відкрився мультимедійний проєкт «The Will to Win – Воля до Перемоги!». Масштабний івент з популяризації вагомих досягнень спортсменів-олімпійців відбувся за ініціативи Офісу Президента, Міністерства молоді та спорту, Національного олімпійського комітету та Асоціації «Дивись українське!».

У створеній експозиції представлені фото українських спортсменів, які тренуються в умовах війни, мужньо долають складні перешкоди на шляху до спортивних вершин і гідно представляють Україну на міжнародних змаганнях.

Це вражаючі роботи фотохудожника, військовослужбовця Збройних Сил України, кінооператора, заслуженого діячі мистецтв України Сергія Михальчука. Біля кожної світлини є QR-код, за яким відвідувачі можуть переглянути документальний фільм про героїв проєкту - Вікторію Онопрієнко, Жана Беленюка, Олександру Паскаль, Юлію Левченко, Марину та Владиславу Алексіївих, Сергія Стаховського.

Серія короткометражних документальних фільмів розповідає про неймовірну силу волі та стійкість українських спортсменів, які попри драматичні виклики війни, особисті втрати та страждання, долають численні перешкоди та демонструють усьому світу волю до перемоги. Режисер - постановник проєкту - Кадім Тарасов, продюсер – голова правління Асоціації «Дивись Українське» Андрій Різоль. Модерував презентацію заступник начальника управління стратегічного планування та комунікацій Міністерства молоді та спорту Сергій Биков.

За словами заступниці керівника Офісу Президента Олени Ковальської, яка відвідала відкриття проєкту, сам факт участі українських спортсменів в Олімпійських іграх цього року вже є перемогою.

На думку Міністра молоді та спорту України Матвія Бідного, увесь світ має бачити українську волю до перемоги та знати які виклики долають українці. Тому під час Олімпійських ігор в Українському домі Volia Space в Парижі продемонструють аналог саморобної штанги, з якою тренувався український легкоатлет Андрій Проценко в окупації на Херсонщині.

До участі у заході та презентації вагомих здобутків студентів, які щоденно впевнено підкорюють вершини олімпійського спорту, долучився Володимир Онищенко, керівник осередків ВГО «Спортивна студентська спілка України» та Українська федерація учнівського спорту в Полтавській області, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», у структурі якого активно функціонує факультет фізичної культури та спорту, студентка якого – Людмила Лузан (веслування на байдарках і каное) вирушає на Олімпіаду. За словами лідера багатопрофільного класичного флагмана вищої освіти України, приємно вражає глибина розкритої на світлинах теми, тому сам буде всебічно заохочувати сучасну молодь під час канікул відвідати цю виставку.

Очільник Полтавської політехніки спільно з членом Наглядової ради університету, народним депутатом України Олексієм Устенком, заступницею керівника Офісу Президента Оленою Ковальською, Міністром молоді та спорту України Матвієм Бідним та легендарним випускником факультету фізичної культури та спорту, а нині захисником - п'ятиразовим чемпіоном світу з таїландського боксу муай-тай, дворазовим чемпіоном Всесвітніх ігор з тайського боксу Олегом Приймачовим обговорили можливості подальшої підтримки розвитку молодіжного спорту, ветеранського спортивного руху та спорту високих досягнень. 

Під час заходу ректор, професор Володимир Онищенко виступив з вітальним словом, у якому розповів як найсучасніша спортивна інфраструктура Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» слугує спортивним талантам Полтавщини та висловив слова щирої вдячності члену Наглядової ради Полтавської політехніки, народному депутату України Олексію Устенку за можливість презентувати спортивні досягнення та здобутки студентів і випускників Національного університету імені Юрія Кондратюка на спеціально облаштованих стендах в межах унікальної виставки.

«Наші спортсмени показують залізну силу волі та стійкість і, попри виклики війни, особисті втрати та страждання боряться за звання найкращих! Пишаємось, що 10 спортсменів з Полтавської області представлятимуть Україну на Літніх Олімпійських іграх 2024!

Бажаю збірній України, усім українським учасникам Олімпійських ігор 2024, вдалих виступів і щоб якомога частіше лунав Гімн України та піднімався прапор України - символ нашої Перемоги!

Слава Україні! Слава українським спортсменам», - відзначив ректор Полтавської політехніки.

До участі в заході також долучилася учасниця паралімпійських ігор Оксана Хруль, яка переглянула представлені світлини та поділилася враженнями від історій спортивних успіхів сучасників.

Нагадаємо, експоновану у Полтавському художньому музеї (галерея мистецтв) імені Миколи Ярошенка виставку у рамках мультимедійного проєкту «The Will to Win – Воля до Перемоги!» можна переглянути усім бажаючим.

Нещодавно випускники і Гендерний центр Полтавської політехніки разом з партнерами запустили проєкт «Амбасадори безпеки».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»