2024-06-21

Центр ветеранського розвитку Полтавської політехніки здійснює професійний супровід на шляху реінтеграції ветеранів та ветеранок ЗСУ до цивільного життя

На базі Центру ветеранського розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в рамках реалізації Всеукраїнського проєкту повернення ветеранів війни до цивільного життя засобами освіти, спорту та реабілітації розпочато надання реабілітаційних послуг ветеранам війни, військовослужбовцям і членам їхніх родин.

Центр ветеранського розвитку Полтавської політехніки здійснює професійний супровід на шляху реінтеграції ветеранів та ветеранок ЗСУ до цивільного життя

На звернення ветеранок війни до Центру ветеранського розвитку Полтавської політехніки з питанням пройти реабілітацію фізичний терапевт, кандидатка медичних наук Вікторія Горошко розробила для ветеранок індивідуальні програми реабілітації, які враховували реабілітаційні потреби та фізіологічні особливості пацієнток. Реабілітаційною програмою передбачено обстеження та лікування травм, включаючи діагностику, лікування та моніторинг стану фізичного здоров’я для своєчасного виявлення ускладнень.

На базі кафедри фізичної терапії та ерготерапії Полтавської політехніки ветеранкам війни проводяться процедури фізичної терапії, застосовуються реабілітаційні вправи, які відіграють важливу роль у відновленні фізичних здібностей, використовуючи електротерапію, ультразвукову терапію, масаж та індивідуальні програми фізичних вправ для зміцнення м’язів та стабілізації суглобів.

Паралельно до фізичної реабілітації надавалася психологічна підтримка, включаючи індивідуальне та групове консультування, психотерапію, когнітивну поведінкову терапію та арт-терапію.

Нещодавно фахівці Центру ветеранського розвитку долучились до роботи над стратегією реінтеграції українських ветеранів і ветеранок.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»