2024-02-05

У політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з таїландського боксу пам’яті загиблих військових спецпідрозділу «АРТАН»

На базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшов відкритий Чемпіонат Полтавської області з таїландського боксу Муей Тай, присвячений пам’яті загиблим воїнам спецпідрозділу «АРТАН». Спортсмени з Полтави, Харкова, Миргорода, Кременчука, Лубен, Ніжина вшанували пам'ять Героїв та позмагалися за першість.

У політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з таїландського боксу пам’яті загиблих військових спецпідрозділу «АРТАН»

3 лютого на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за підтримки Управління у справах молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації, керівника Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, ректора університету, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка та чотириразового чемпіона світу, чемпіона Європейських ігор-2023 з таїландського боксу, повного кавалера ордену «За заслуги» Олега Приймачова відбувся відкритий Чемпіонат Полтавської області з таїландського боксу Муей Тай, присвячений пам’яті загиблим воїнам підрозділу спецпризначення «АРТАН».

У змаганнях взяли участь спортсмени з Полтави, Харкова, Миргорода, Кременчука, Лубен, Ніжина.

Перед початком змагань на ринг вийшли спортсмени з Харкова – представники спортивного клубу «Аксіус Файт», для виконання ритуального танцю «ВАЙ КРУ РАМ МУАЙ», що в перекладі означає «Поєдинок вільних».

Традиційно змагання розпочалися з вшанування Хвилиною мовчання полеглих за незалежність України, які поклали своє життя у боротьбі за незалежність нашої держави, і чину вшанування пам’яті Героїв України – полеглим воїнам підрозділу спецпризначення Головного управління розвідки МО «Артан» Олександрові «Курту» Івку, Юрію «Кету» Яновичу та всім бійцям, які віддали життя за захист України, на честь яких проводились змагання.

На відкриття Чемпіонату завітали почесні гості: ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, начальник Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко, начальник Полтавської районної військової адміністрації Дмитро Романов, президент Спортивного комітету України, нині військовослужбовець Головного управління розвідки Ілля Шевляк, чотириразовий чемпіон світу з муей-тай та дворазовий чемпіон Всесвітніх Ігор, майстер спорту України міжнародного класу, Президент обласної федерації з таїландського боксу, повний кавалер орденів «За заслуги» Олег Приймачов, декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Ліна Рибалко.

«Спорт в житті кожного відіграє значну роль, формуючи незламну силу волі, характер, жагу до перемоги, відчуття справедливості і чесності. Саме ці якості були притаманні загиблим воїнам Спецпідрозділу «АРТАН». Всі вони особистості з Великої літери та гідні сини українського народу!

Вони стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну, саме їхні подвиги надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією.

Ми всі повинні памʼятати, якою ціною нам дається кожен день життя!

Дякую випускнику Полтавської політехніки Олегу Приймачову за ініціативу проведення даного Чемпіонату!  Зразковий приклад, коли титулований спортсмен обрав пріоритетом захист України й одночасно встигає організовувати та проводити такі потужні чемпіонати для молодих спортсменів, майбутнього нашої країни!

Приємно бачити багато шанувальників спорту та здорового способу життя в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Коли напередодні Дня фізичної культури та спорту наші студенти спілкувалися з Президентом України Володимиром Зеленським, під час якого задали питання щодо підтримки фізичної форми, пролунала чудова відповідь: «Треба бути сильними, щоб росіяни нас боялися». І це відповідь вам, шановна молодь.

Ми всі повинні пам’ятати якою ціною дається нам кожен день життя. Тому ми щиро дякуємо всім захисникам і захисницям, які сьогодні дозволяють нам сьогодні проводити ці спортивні змагання і просто жити.

Я бажаю усім спортсменам реалізувати свої плани. Ви підготовлені, ви сильні, ви майбутнє нашої країни, ви люди, які будуть розбудовувати нашу країну.

Бажаю вам перемоги, як і бажаю Перемоги України.

Шана загиблим воїнам Спецпідрозділу «АРТАН»!

Слава Збройним Силам України! Слава Україні! Героям слава!», – привітав учасників Володимир Онищенко.

«Вітаю всіх вболівальників та спортсменів на Чемпіонаті Полтавської області з таїландського боксу Муей Тай, присвяченому нашим загиблим воїнам. Низький уклін нашим захисникам, завдяки яким ми маємо можливість сьогодні змагатися, розвиватися та досягати спортивних вершин. Хочу побажати кожному з вас успіху та здоров’я, і щоб на міжнародних змаганнях ви стояли на п'єдесталі, наш стяг підіймався й лунав Гімн України», – побажала Марина Трофименко.

«Бажаю здоров'я всім присутнім. Щиро дякую організаторам за такий чемпіонат, за те що ми згадуємо наших полеглих героїв, щиро вдячний Збройним Силам і всім тим, хто зараз виборює Перемогу. Зараз наше з вами головне завдання – зробити так. Щоб подвиг наших героїв був не марним.

Спорт це дуже важливо, адже спорт – це завжди про перемогу, перш за все над собою. Спорт вчить перемагати. Дуже багато бійців зараз на передовій, серед яких дуже багато спортсменів. Тому вчимося перемагати, вчимося бути сильними, здоровими, заради майбутнього нашої країни», – зауважив Дмитро Романов.

Військовослужбовець Ілля Шевляк подякував за запрошення, а також висловив вдячність Олегу Приймачову за те, що він гідно представляє Україну на міжнародній спортивній арені та мужньо боронить цілісність та незалежність нашої країни: «Ти зірка не лише Українського спорту, а й світового масштабу. Ти – мотивація не лише для наших юних спортсменів, ти мотивація і для своїх побратимів. І за це тобі щира вдячність».

«Для мене було справжньою честю знати Героїв, пам’яті яких присвячені сьогоднішні змагання. Про них можна написати цілу книгу. Вони віддали найцінніше, власне життя, захищаючи Україну від ворогів. Саме тому вони для мене є мотиваторами, і ми маємо пам'ятати про їх подвиг.

Я хочу подякувати організаторам цього турніру. Бажаю учасникам проявити свої здібності, показати свою майстерність, піднятися до рівня своїх очікувань й проявити волю до перемоги», – побажав Олег Приймачов.

Ринг був оточений виром емоцій, глядачі захоплено вболівали за учасників, а спортсмени наполегливо боролись за першість.

За результатами змагань кращими командами стали:

І місце – «Олімпія» (Харків);

II місце – «Аксіус Файт» (Харків);

III місце – «Євроклуб» (Лубни).

Усі учасники та переможці отримали пам’ятні нагороди та почесні грамоти.

Нагадуємо, випускник політехніки Іван Май виборов золото з настільного тенісу на міжнародному турнірі в Єгипті, а викладачка та студенти політехніки стали призерами Чемпіонату Полтавської області з жиму лежачи та класичного жиму лежачи.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»