2023-06-01

У Полтавській політехніці відкрили інноваційний дитячий простір у рамках другої черги Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначив День захисту дітей відкриттям другої черги Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader, що ефективно функціонує на базі університету. Відкрита надсучасна локація враховує всі рекомендації фахівців-практиків, вихователів Центру, батьків та самих малюків, таким чином створивши безпечне освітнє середовище для розвитку і виховання майбутніх лідерів.

У Полтавській політехніці відкрили інноваційний дитячий простір у рамках другої черги Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у День захисту дітей відбулася знакова подія для усієї команди однодумців Полтавської політехніки – урочисто відкрили нову локацію, інтерактивний інноваційний дитячий парк, що наразі став науково-освітнім майданчиком другої черги Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader, що ефективно функціонує на базі університету. Над проєктом розпочали роботу одразу після відкриття першої групи інноваційного Центру у жовтні 2022 року, адже кількість бажаючих відвідувати дитячий садок на базі провідного закладу вищої освіти Полтавського регіону майже одразу перевищила можливості щойно відкритого освітнього та виховного простору.

Почесну та дійсно історичну місію відкриття нового інноваційного майданчику з особливою приємністю виконали ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко та давній друг, партнер Полтавської політехніки - Народний депутат України, голова підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, автор освітнього бренду Mr.Leader, член Наглядової ради Полтавської політехніки Володимир Воронов, який не приховував приємного здивування від динамічних змін у розвитку університету.

У присутності маленьких вихованців Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader та їхніх батьків, почесні гості перерізали символічну стрічку та запросили малюків ознайомитися з широкими можливостями надсучасного приміщення – зручними меблями, мультимедійним обладнанням для проведення навчальних занять, цікавими іграшками, зручними ліжечками для денного відпочинку, дитячим санітарним вузлом, окремим майданчиком для прогулянок на свіжому повітрі.

«З початку жовтня 2022 року, коли розпочав діяти наш Центр, плекали ідею щодо розширення інноваційного простору для наших вихованців та облаштування нових локацій в університеті, створивши таким чином інноваційний дитячий парк з власним майданчиком, ліжечками для відпочинку, дитячим санітарним вузлом, спортивною залою та відкритим простором для прогулянок на свіжому повітрі.

Відкрита нова локація враховує всі рекомендації фахівців-практиків, вихователів Центру, батьків та самих малюків! Адже, дивлячись на щасливі посмішки наших дітей, читаючи підтримку в очах їхніх батьків, чітко усвідомлюємо – ми разом на правильному шляху!

Нам вдалося найголовніше – створити безпечне освітнє середовище, де кожен малюк може займатися творчістю, малювати, вивчати нові цікаві теми, спілкуватися з друзями, соціалізуватися та формуватися як майбутній лідер.

Окрема вдячність Володимиру Анатолійовичу Воронову за підтримку, готовність завжди допомогти у вирішенні нагальних питань та високу довіру до нашого університету у сфері реалізації пілотного освітнього проєкту – функціонування Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr. Leader на базі Полтавської політехніки.

Щасливий вітати дітей та їхніх батьків в особливий день – День захисту дітей, адже невипадково обрали цю символічну дату, щоб дати можливість нашим новим вихованцям переконатися, як же класно у трирічному віці щодня відвідувати університет!

Приємно бачити щасливі очі, посмішки наших діточок, які попри війну мають гарний настрій та заряджають нас, дорослих, своєю світлою енергетикою, радісно чути під вікнами робочого кабінету дитичий сміх та отримувати від того особливі, приємні емоції. Це додає натхнення для нових креативних ідей та віри у незламність нашої великої нації!», - прокоментував важливість події у житті всього університету ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

За словами Народного депутата України, голови підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, автора освітнього бренду Mr.Leader Володимира Воронова, практичні кейси ефективної діяльності Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader Полтавської політехніки сміливо можна брати за приклад іншим регіональним університетам.

«Беручись за реалізацію пілотного освітнього проєкту на базі закладу вищої освіти, був впевнений в тому, що університет впорається, незважаючи на будь-які непрості виклики. Знаючи величезний динамічний потенціал, злагоджену командну роботу професіоналів, які працюють над забезпеченням освітніх та розвиваючих потреб малюків, які відвідують Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader Полтавської політехніки, готовий підтримати подальші ініціативи», - прокоментував Володимир Воронов.

У церемонії відкриття взяли участь керівниця Центру раннього розвитку дитини та дошкільної освіти Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України Ольга Рейпольська, заступниця директора Департаменту освіти Полтавської міської ради Леся Марталішвілі, депутат Полтавської обласної ради, голова постійної комісії з питань освіти, науки та культури Полтавської обласної ради Олег Діденко та представники відділів освіти об’єднаних територіальних громад Полтавської області, які також поділилися приємними враженнями від побаченого.

«Приємно вражений динамічними змінами в житті університету, його глобальними науково-освітніми трансформаціями. Безпечність, комфортні умови для розвитку та формування маленьких лідерів й величезна любов до дітей – основні складові успішного пілотного проєкту, реалізованого у відносно невеликі строки. Приємно, що успішні кейси Полтавської політехніки починають використовуватися у територіальних громадах Полтавської області, знаходячи підтримку в очільників органів місцевого самоврядування та депутатів різних рівні», - наголосив Олег Діденко.

Попри війну та повітряні тривоги, дитинство українських дітей має бути щасливим – цього дня, з нагоди свята маленькі вихованці Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку класно провели час у забавах з аніматорами, особливий захват викликав добре відомий на усю країну пес Патрон, який знайшов час у своєму напруженому робочому графіку та завітав на свято до дітвори.

Нагадаємо, раніше у Полтавській політехніці відкрили перший в Україні Центр освіти та піклування про дітей дошкільного віку на базі закладу вищої освіти, а вихованці Центру освіти та піклування Mr. Leader пройшли тестування і отримали «Азбуку лідера».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»