2023-03-14

У Полтавській політехніці стартував «Математичний Березень»

До Міжнародного дня числа ПІ та Міжнародного дня математики в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стартував «Математичний Березень» – проєкт, організований кафедрою вищої та прикладної математики ННІ ІТ та робототехніки. З 13 по 27 березня молодь Полтавщини матиме змогу взяти участь у лекціях, майстер-класах та інтеракціях, щоб відкрити для себе цікавий світ математичних наук.

У Полтавській політехніці стартував «Математичний Березень»

З нагоди відзначення Міжнародного дня числа ПІ кафедра вищої та прикладної математики ННІ інформаційних технологій та робототехніки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» організувала проєкт «Математичний Березень».

На заходи відкрита онлайн-реєстрація.

З 13 по 27 березня на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» проходитимуть різноманітні лекції, майстер-класи та інтеракції, метою яких є популяризація математичних наук серед молоді Полтавщини:

  • 13 березня – «Ймовірна та неймовірна математика» (Case study, місце проведення – ауд. Siemens, 10:00);

  • 14 березня – «Математичний батл» (Інтерактивна гра, місце проведення – ауд. 417-Ф, 10:00);

  • 15 березня – Можливе та неможливе у математиці (Лекція-дискусія);

  • 16 березня – Ідентифікація комп’ютерних файлів за допомогою хеш-функцій (Майстер-клас від IT-фахівців ПНДЕКННЦ, місце проведення – ауд. 318-Ц, 13:30);

  • 22 березня – Вода в математичних задачах (STEM-урок, місце проведення – ауд. Siemens, 10:00);
  • 22 березня – Віртуальна екскурсія до Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем НАН України та МОН України (місце проведення – ауд. 318-Ц, 11:30);

  • 27 березня – Математичні моделі в інформаційних технологіях (студентський науковий круглий стіл, місце проведення – ауд. Siemens, 11:30).

 

Заходи відбуватимуться у змішаному форматі, онлайн-учасники можуть приєднуватись на Zoom.

Драйвером відзначення Міжнародного дня математики в Україні цього року стала Мала академія наук України. Інститут математики НАН України, підтримує серію науково-популярних заходів. Серед анонсованих подій –  Перша всеукраїнська наукова Пі-конференція. У ній можуть взяти участь учні 8-11 класів, студенти коледжів та студенти 1-2 курсів закладів вищої освіти, які матимуть чудову нагоду апробувати власні наукові досягнення перед досвідченими колегами. На учасників конференції очікують приємні подарунки.

Раніше першокурсниці факультету філології, психології та педагогіки на заняттях з німецької мови створили творчий проєкт «На вістрі поезії та вогню» до дня народження Кобзаря.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»