2021-09-29

У рейтингу U-Multirank 2021 політехніка увійшла до топ-50 університетів

За даними щорічного світового рейтингу закладів вищої освіти U-Multirank, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» другий рік поспіль посідає перше місце серед університетів Полтавщини.

У рейтингу U-Multirank 2021 політехніка увійшла до топ-50 університетів

21 вересня рейтингове агентство U-Multirank опублікувало 8-й щорічний рейтинг університетів, до якого увійшло 1948 закладів вищої освіти із 97 країн світу. Це на 148 університетів більше, ніж минулого року.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» визнаний найкращим університетом Полтавської області. Полтавська політехніка посіла 37 місце у загальноукраїнському рейтингу і увійшла до топ-50 найкращих українських університетів – університет піднявся на дві сходинки вище, порівняно з минулорічним рейтингом.

Університет має 4 оцінки «А» у кожному з п’яти розділів, що свідчить про грамотно організовані освітній та науково-дослідний процеси, а також ефективну співпрацю зі стейкхолдерами, бізнесом, владою на всіх рівнях, демонструє динамічний розвиток і відповідність сучасним стандартам якості освіти та науки.

Рейтинг U-Multirank визначає кращі університети Європи та світу, проводиться під егідою Європейської комісії та є джерелом даних й інструментом аналізу за всіма аспектами діяльності.

На противагу традиційним рейтингам U-Multirank демонструє діяльність закладів у багатовимірних показниках та забезпечує цілісну систему перевірки надійності інституційних даних. Зібрані дані слугують для представлення результатів діяльності закладів вищої освіти на порталі U-Multirank, що дозволяє отримати повну інформацію щодо їх конкурентних переваг та зон розвитку.

Інформація про заклади вищої освіти аналізується у п’ятьох категоріях: навчання і викладання, дослідження, трансфер знань, міжнародна орієнтація та регіональна співпраця.

Абітурієнти, дослідники, менеджери вищої освіти, науково-педагогічні працівники, інші стейкхолдери системи вищої освіти мають змогу порівняти діяльність закладів вищої освіти як в цілому, так і їх окремих освітніх програм, за декількома десятками показників, обравши з-поміж них важливі для кожного індивідуального користувача.

Високі показники Полтавської політехніки в рейтингу U-Multirank цілком корелюються із позиціями університету в міжнародних рейтингах Webometrics, SCImago та інших. Політехніка також є найпопулярнішим полтавським університетом серед абітурієнтів.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»