2021-06-25

Учасники Літньої мовної школи вдосконалили знання німецької мови на майстер-класах від сертифікованих тренерів

Упродовж 14-25 червня на базі Полтавської політехніки працювала Літня школа німецької мови, учасниками якої стали полтавські школярі та студенти спеціальності 035 «Філологія». Слухачі школи відвідали інтерактивні заняття та майстер-класи з німецької мови та потренували отримані практичні навички з різних видів мовленнєвої діяльності.

Учасники Літньої мовної школи вдосконалили знання німецької мови на  майстер-класах від  сертифікованих тренерів

Упродовж двох насичених тижнів, з 14 по 25 червня на базі гуманітарного факультету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» працювала Літня школа німецької мови. Освітній проєкт успішно реалізували ГО «Полтавське товариство німців «Wiedergeburt» та Інформаційно-освітній центр «BIZ-Ukraine» за ініціативи Ради німців України та фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ, будівництва і регіонального розвитку Німеччини, Благодійного Фонду «Товариство Розвитку».

Слухачами Літньої мовної школи стали полтавські школярі, учні Полтавського наукового ліцею №3 та студенти спеціальності 035 «Філологія» університету, координатором проєкту виступила доктор філологічних наук, професор кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки Тетяна Кушнірова.

Учасники вивчали німецьку мову щоденно з 15:00 до 18:00 години, навчальний графік містив чимало вправ, заходів та інтерактивів. Заняття проводила сертифікована викладачка-методистка ГО «Полтавське товариство німців «Wiedergeburt» Таміла Рябець, яка кваліфіковано застосовувала найновіші освітні тенденції та індивідувальний підхід до кожного, позитивно мотивувала до глибшого вивчення німецької мови.

До активної участі у роботі Літньої школи німецької мови долучилися мовно обдаровані представниці гуманітарного факультету, майбутні професійні перекладачки-студентка групи 201-ГФ Яна Харченко, студентка групи 101-ГФ Марина Корнієнко, студентки групи 102-ГФ Олександра Несторик та Олександра Даценко, які отримали унікальну нагоду обмінятися отриманими знаннями та потренували отримані практичні навички у процесі іншомовної комунікації.

У межах освітнього проєкту «Літня школа німецької мови» студентська та учнівська молодь також відвідала майстер-класи з мовними асистентами Constanze і Fabiola від Goethe-Institut «Auf Reisen durch die DACH-Länder», де слухачі детальніше, у формі онлайн-ігор, різноманітних тематичних презентацій, вправ ознайомилися з культурою німецькомовних країн та паралельно удосконалили власні мовленнєві навички.

«Другий рік поспіль наші студенти мають змогу долучитися до інтенсиву з німецької мови, практикувати спілкування з носіями мови. Такі просвітницькі та науково-освітні заходи надзвичайно корисні, адже сприяють цілковитому «зануренню» у мовний простір, у студентів та школярів активніше поповнюється лексичний запас та систематизуються отримані знання. Сподіваємося, що у новому навчальному році така співпраця продовжиться, а наші студенти матимуть змогу поглиблювати свої знання з німецької мови у найрізноманітніших мовних проєктах», – прокоментувала координаторка проєкту, доктор філологічних наук, професор кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяна Кушнірова.

У рамках Літньої школи німецької мови слухачі прогулялися найсучаснішими інноваційними та спортивними локаціями університету, зробили безліч яскравих фото на згадку та неформально спілкувалися.

Науково-педагогічні працівники кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запрошують до плідної науково-освітньої співпраці викладачів, учнів ліцеїв, гімназій, закладів загальної середьної освіти міста та Полтавського регіону.

Раніше майбутні перекладачі стали учасниками Літньої мовної онлайн-школи від Goethe-Institut , а студенти та школярі відвідали майстер-класи від німецьких мовних асистентів .

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»