2020-09-21

Учасники Steel Freedom-2020 працюватимуть над інфраструктурними проєктами для двох українських міст

17 вересня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» координатор конкурсу Steel Freedom-2020 Андрій Римаренко провів онлайн-презентацію конкурсу та цьогорічної тематики.

Учасники Steel Freedom-2020 працюватимуть над інфраструктурними проєктами для двох українських міст

У рамках Меморандуму про співпрацю між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Асоціацією «Український центр сталевого будівництва» відбулася презентація конкурсу та умов участі в ньому для студентів Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва.

Через карантинні обмеження та непросту епідеміологічну ситуацію в країні захід провели в онлайн-форматі на платформі Zoom. Презентацію відвідали більше 40 студентів і викладачів. Умови конкурсу, вимоги до оформлення проєктів, можливості потенційного працевлаштування переможців конкурсу, розіграші унікальних призів від організаторів конкурсу презентував координатор Steel Freedom-2020 Андрій Римаренко.

«Це чудова можливість застосувати отримані знання на практиці, попрацювати в команді над творчим проєктом, отримати консультації від досвідчених архітекторів та можливість працевлаштування в українських та іноземних компаніях. Ідеальний тандем «архітектор + конструктор» створює можливість пофантазувати, передати власне бачення проєкту. Все залежить від вашого бажання та вміння працювати злагоджено і результативно», –прокоментував Андрій Римаренко.

Чому варто брати участь в конкурсі Steel Freedom-2020:

  • Призи:
  • Запрошення на роботу від провідних архітекторів країни, членів журі та гостей конкурсу;
  • Безцінний досвід роботи в команді архітектор + конструктор
  • Стажування в українських або іноземних компаніях;

У конкурсі можуть взяти участь студенти 3-6 курсів профільних ЗВО України, як індивідуально, так і в групах, але не більше 5 осіб. Минулого року додали куратора – ним має бути викладач, а не студент чи аспірант. Це набагато спростило процедуру участі в конкурсі та дозволить учасникам отримати у разі необхідності кваліфіковану консультацію

24 вересня студенти Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва отримають можливість зустрітись онлайн із замовниками проєктів, щоб поспілкуватись та визначатися з їхніми побажаннями і рекомендаціями.

Серед конкурсних завдань цього року – створення проєктів стадіону в м. Маріуполь (замовник проекту – Маріупольська міська рада) та багатофункціонального спортивно-навчального комплексу в м. Івано–Франківськ (девелопер проекту DC Evolution).

Реєстрація команд триває до 30 вересня.

Подача проєктів – до 2 листопада.

Фінал конкурсу – 30 листопада.

«Студенти – архітектори та будівельники вже готуються до участі в конкурсі. Сподіваюся, що цей рік буде таким же плідним, як і минулий, коли наша команда стала фіналістом конкурсу. Дякую організаторам, членам журі конкурсу за високий рівень організації, цікаві завдання та креативні ідеї. Цього року завдання є непростими, проте напрочуд цікавими і дозволять в черговий раз випробувати отримані уміння та знання учасників. Сподіваюся, що серед цьогорічних переможців буде ще більше команд з Полтавської політехніки. Бажаю студентам наснаги, креативних ідей, їхньої вдалої реалізації», – побажав старший викладач кафедри архітектури будівель та містобудування Андрій Конюк.

За словами завідувача кафедри архітектури та міського будівництва Олександра Семка, цього року сподіваються на ще більшу кількість учасників. Адже можливість презентувати власні проєкти на такому масштабному рівні послужить додатковою позитивною мотивацією для студентів і викладачів.

Організатори конкурсу подарували учасникам презентації – захисні маски, футболки, стильні екоторби та книги про сталь в архітектурі, будівництві, реконструкції та паркінгу, набори крутих наліпок, які розіграли на сервісі RANDOM.

На сторінках конкурсу також проводяться конкурси-розіграші 3D ручок, акустичних систем Xiaomi, фірмових футболок, захисних масок. Серед обов’язкових умов – вподобати та публічно поширити допис про конкурс у соціальних мережах, додати коментар «Беру участь» та підписатися на офіційну сторінку конкурсу Steel Freedom.

Запрошуємо долучитися до участі та отримати можливість здобути головний приз конкурсу!

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»