2020-03-27

Університет додав нові сервіси для дистанційної освіти

Освітній процес у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з першого дня карантину переведений у дистанційний формат. Викладачі і студенти навіть влаштувати флешмоб у Facebook, описуючи в постах з хештегами #працюємовдома #навчаємосьвдома як влаштували вдома робочий і навчальний процес.

Університет додав нові сервіси для дистанційної освіти

Основою стала система дистанційного навчання на платформі Moodle, яка раніше кожного навчального року використовувалась для супроводження індивідуальної роботи студентів усіх форм освіти. На сьогодні система дистанційного навчання університету нараховує більше 7000 користувачів.

У системі викладені кейси різних дисциплін: лекційні матеріали, відеоконтент, є опція спілкування з викладачами через аудіо-відео-зв’язок, контроль знань через тестування (в онлайн-режимі з обмеженим часом для відповіді) по кожному модулю навчальної дисципліни.

Користуватися системою дистанційного навчання Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» можна у будь-який час, у будь-якому місці – головне мати доступ до Інтернету. Достатньо навіть мобільного.

Для зручності студентів і викладачів спектр сервісів та технологій дистанційного навчання розширили. Лекції, консультації тощо тепер відбуваються і у форматі відеоконференцій Zoom, використовуються онлайн платформа Google Classroom, соцмережі (Facebook, Instagram), месенджери (Viber, Telegram), електронні пошти.

У Навчально-науковому інституті фінансів, економіки та менеджменту за допомогою Google Classroom студенти опрацювали матеріал за курсом «Основи туризму», а з використанням Zoom обговорили актуальну тему «Розвиток туризму під впливом пандемії COVID-19». Можливості Zoom використовують навіть при підготовці дипломних проєктів. Під час відеоконференції Zoom легко та просто ділитись інформацією з опцією демонстрації екрану.

Мовний клуб збирається на live-зустрічі – гуманітарний факультет анонсує кожну нову Zoom-конференцію. Однією з тем для дискусії стали майбутні шляхи розвитку освіти: е-навчання vs живе викладання.

Факультет фізичної культури та спорту пропонує рухові челенджі, нагадує про правильний режим праці, відпочинку і харчування.

Значним бонусом стала всесвітня ініціатива від освітньої платформи Coursera – проєкт Coursera for Campus. 500 студентів Національного університету імені Юрія Кондратюка отримають БЕЗКОШТОВНИЙ доступ до курсів найкращих університетів світу. Це унікальна можливість отримати додаткову якісну освіту.

Для студентів нафтогазового профілю теж відкрита важлива освітня ініціатива – Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став одним з чотирьох закладів вищої освіти України для яких SPE Ukraine Professional Section зібрала 30 лекторів – професіоналів галузі і влаштовує онлайн-лекторії.

Карантин – це не канікули і не відпустка, освітній процес триває!