2021-04-14

Університет відзначили за сприяння у боротьбі з кіберзлочинністю та підготовку ІТ-фахівців

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко нагороджений особистою подякою Департаменту кіберполіції Національної поліції України, а колектив університету відзначений за вагомий внесок викладачів та студентів IT-спеціальностей університету у розкритті кіберзлочинів та боротьбу зі зловмисниками.

Університет відзначили за сприяння у боротьбі з  кіберзлочинністю та підготовку ІТ-фахівців

У рамках реалізації Меморандуму про парнерство та співпрацю в освітній, науковій та професійній сферах між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Департаментом кіберполіції Національної поліції України, науково-педагогічний колектив та особисто ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка відзначили за професіоналізм, надання інформаційно-консультативної допомоги, злагоджену взаємодію, спрямовану на правовий захист громадян та внесок у підсилення Департаменту кіберполіції в протидії кримінальним правопорушенням вчиненим у кіберпросторі.

«Наближається річниця з дня підписання меморандуму між Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і Департаментом кіберполіції Національної поліції України. За рік співпраці у нас чимало успішних спільних проєктів і результатів.

На засідання ректорату завітав начальник відділу протидії кіберзлочинам в Полтавській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України полковник поліції Олександр Ведмідський і ми підвели проміжні підсумки. Наша плідна співпраця у сфері науки та освіти стала рушійним важелем тих змін, що відбулися за рік партнерства – спільно з фахівцями, експертами вже встигли провести кілька спільних заходів, надати практичну допомогу у розкритті ряду злочинів та махінацій. Викладачі та студенти IT-спеціальностей Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та механотроніки активно долучаються до організованої комплексної протидії різноманітних видам кіберзлочинів та хакерських атак, допомагають виявляти злочинців і встановлювати наслідки їх протиправних діянь. Пишаюсь, що роботу наших фахівців дуже цінують.

Саме якість підготовки ІТ-фахівців, зокрема у сфері кібербезпеки, і співпраця з кіберполіцією дозволила пройти відбір до проєкту USAID Cybersecurity Activity і взяти участь у програмі задля покращення вищої освіти в галузі кібербезпеки у рамках проєкту «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України». Проєкт спрямований на зміцнення кіберстійкості України шляхом системних реформ, формування кадрового потенціалу України у сфері кібербезпеки, партнерства з приватним сектором.

І я окремо щиро дякую за дуже високу оцінку роботи всього нашого науково-педагогічного і студентського колективу, яку відзначено подякою! Твердо переконаний, що заслуги нашого колективу послужать додатковим стимулом працювати ще більше та якісніше. Дякуємо партнерам за підтримку та сприяння, цінуємо отриманий практичний досвід.

У свою чергу колектив університету висловив подяку правоохоронцям за плідну співпрацю у сфері підготовки фахівців з кібербезпеки.

Тож для нинішніх і майбутніх абітурієнтів, які бажають опанувати таку необхідну і сучасну професію, наші двері відкриті! Запрошуємо на навчання!» - прокоментував ректор Володимир Онищенко.

Подяку за дорученням керівника Департаменту кіберполіції Олександра Гринчака урочисто вручив начальник відділу протидії кіберзлочинам у Полтавській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України полковник поліції Олександр Ведмідський. За його словами, плідна конструктивна співпраця сприяє позитивній мотивації студентської молоді, випускників, їхньому усвідомленому вибору професійного шляху.

«Сподіваємось, що незважаючи на непросту ситуацію в державі, що склалася у зв’язку з пандемією COVID-19, наша співпраця стане ще якіснішою та результативнішою. Готовність йти назустріч один одному, вміння домовлятися -головна запорука того, що у нас все вдається», – зазначив полковник Олександр Ведмідський.

Від імені науково-педагогічного та студентського колективу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за плідну співпрацю та сприяння у підготовці фахівців з кібербезпеки особливою університетською відзнакою ректор нагородив начальника відділу протидії кіберзлочинам у Полтавській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України полковника поліції Олександра Ведмідського та колектив відділу.

Варто відзначити, що науковці, викладачі Полтавської політехніки та фахівці кіберполіції працюють над розробкою та модернізацією освітніх компонентів освітньо-професійної програми «Кібербезпека».

Завдяки плідній співпраці університету та Департаменту кіберполіції, впровадженню цифрових технологій та підвищенню якості вищої освіти Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшов відбір до проєкту USAID з кібербезпеки.

Нагадаємо, проєкт USAID Cybersecurity Activity запустив програму задля покращення вищої освіти в галузі кібербезпеки у рамках проєкту «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України». Партнерами проєкту обрали 14 провідних українських університетів, серед яких і Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»