2023-10-12

Уповноважений з антикорупційної діяльності Полтавської політехніки розповів студентам про способи протидії корупції під час навчання

У Студентському хабі уповноважений з антикорупційної діяльності Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дмитро Павлухін провів робочу зустріч з представниками студентських груп навчально-наукових інститутів та факультетів університету. Студенти отримали вичерпну інформацію про види корупційних діянь, відповідальності за отримання чи надання неправомірної вигоди і способи протидії корупції, а також принципи академічної доброчесності.

Уповноважений з антикорупційної діяльності Полтавської політехніки розповів студентам про способи протидії корупції під час навчання

У рамках антикорупційної кампанії відбулася робоча зустріч студентського самоврядування та представників академічних груп навчально-наукових інститутів та факультетів з Уповноваженим з антикорупційної діяльності університету Дмитром Павлухіним.

Студенти отримали вичерпну інформацію про пріоритетні напрямки нині діючої «Антикорупційної програми Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на 2023-2024 роки», з якою можна ознайомитися у розділі «Запобігання корупції» на офіційному сайті Полтавської політехніки.

Спікер зосередив увагу присутніх на основних видах корупційних діянь, видах кримінальної відповідальності за реальні випадки отримання чи надання неправомірної вигоди та розповів студентській молоді університету про способи інформування  про реальні випадки. Дмитро Юрійович також попередив, що неправдиві свідчення щодо певної особи про діяння, які вона насправді не вчиняла, тягнуть за собою відповідальність, яка регулюється нормами  Кримінального  кодексу  України. Кожен такий випадок ретельно перевіряється,  здійснюються розшукові дії та збирається певний фактаж.

«Маємо інформувати молодих людей, щоб вони ні в якому разі не боялися у разі потреби звертатися за правовою допомогою, адже держава забезпечує всебічний захист та підтримку викривачів, до мене, як до посадової особи, відповідальної за здійснення антикорупційної діяльності в університеті, та інформувати про реальні факти.

Ми неодмінно перевіряємо будь-якими законними способами отриману нами конфіденційно чи за особистим зверненням інформацію, доводимо провину та притягуємо винуватців до відповідальності. Постійно закликаємо молодь самостійно здобувати знання, дотримуючись принципів академічної доброчесності, сумлінно навчатися, а не покладатися на особисті контакти чи зв’язки товаришів, друзів тощо», – зазначив Уповноважений з антикорупційної діяльності Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дмитро Павлухін.

Змістовна зустріч відбулася за всебічного сприяння та підтримки студентського самоврядування Полтавської політехніки. За словами голови профспілкового комітету студентів та аспірантів Полтавської політехніки Олександра Дроботі, зустрічі з керівниками департаментів, підрозділів та служб університету на початку нового навчального року вже стали традиційними. Під час таких просвітницьких заходів молодь отримує інформацію щодо видів відповідальності за окремі вчинені діяння та спонукає юнаків і дівчат зробити усвідомлений вибір на користь чинного законодавства.

Варто відзначити, що студентська молодь Полтавської політехніки відкрито виявляє  усвідомлену позицію щодо дотримання  принципів академічної доброчесності.

Під час зустрічі студенти отримали вичерпні відповіді на найактуальніші   питання, які стосувалися застосування основних принципів академічної доброчесності, вирішення реальних  правових ситуацій.

За детальнішою інформацією, індивідуальними консультаціями можна звернутися: аудиторія 205 центрального корпусу університету або за телефоном +380532500264 – Дмитро Юрійович Павлухін. Конфіденційність гарантовано.

Нагадаємо, Полтавська політехніка підтримала антикорупційну кампанію прозорого вступу на навчання.

Раніше майбутні абітурієнти дізналися про переваги навчання у Полтавській політехніці.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»