2021-01-26

У політехніці створені безпечні умови для проведення зимової сесії

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стартувала зимова сесія 2020/2021 навчального року. В університеті подбали про дотримання карантинних вимог та організували комфортні безпечні умови для проведення іспитів та взаємодії студентів і викладачів.

У політехніці створені безпечні умови для проведення зимової сесії

На засіданні ректорату адміністрація та керівники структурних підрозділів університету обговорили ключові аспекти організації зимової сесії 2020/2021 навчального року, створення безпечних умов для учасників освітнього процесу та питання подальшого розвитку матеріально-технічної бази університету.

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» студенти усіх навчально-наукових інститутів та факультетів складають зимову сесію 2020/2021 року очно. Сесія триватиме упродовж десяти робочих днів – з 25 січня по 05 лютого 2021 року.

Іспити проходять 237 академічних груп, до навчального розкладу внесено 1137 екзаменів, тобто відбувається до 120 екзаменів на день. Основна форма проведення іспитів – аудиторна.

Про забезпечення комфортних та безпечних умов освітньої діяльності викладачів та студентів, уникнення масових скупчень студентів у навчальних аудиторіях, дотримання соціальної дистанції під час навчання та складання семестрових іспитів у Полтавській політехніці подбали заздалегідь.

«Для того, щоб створити максимально безпечні умови діяльності викладачів і студентів, використали всі наявні засоби та спланували проведення зимової сесії таким чином, щоб врахувати обмеження, які діють після локдауну, та попередній досвід.

image

Штаб з протиепідеміологічного нагляду, створений в університеті навесні 2020 року, продовжує моніторити рівень захворюваності серед студентів та навчально-наукових працівників, співробітників університету та впроваджувати протиепідемічні заходи. На сьогодні, ситуація стабільна, що дозволило студентам університету складати іспити в очному форматі. Сподіваємося, що невдовзі студенти повністю повернуться до університетських аудиторій», – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Одночасно в університетських аудиторіях можуть перебувати до 20 студентів, контакти мінімізовані, в приміщеннях здійснюється регулярна санітарна обробка поверхонь, дверних ручок, провітрювання.

Викладачі та здобувачі вищої освіти зобов’язані користуватися антисептиками для обробки рук і засобами індивідуального захисту органів дихання (одноразовими чи багаторазовими масками, респіраторами) – пересування навчальними кампусами можливе лише за суворого дотримання маскового режиму! Використані маски та одноразові рукавички викидаються лише в окремі спеціально встановлені контейнери.

В університетських коридорах нанесена розмітка – рухатися необхідно по правій стороні. Перед навчальними аудиторіями та кабінетами є обмежувальна смуга, що позначає соціальну дистанцію – 1,5 м.

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» здійснюється систематичний контроль за виконанням заходів, визначених Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та рекомендацій Міністерства освіти і науки України. В університетських аудиторіях та житлових приміщеннях гуртожитків здійснюються необхідні профілактичні заходи щодо санітарної обробки, проводяться роз’яснювальні бесіди з українськими та іноземними студентами.

Бажаємо студентству успіхів при складанні іспитів, лише відмінних оцінок та позитивного настрою! А першокурсникам щиро зичимо гідно підійти до першого в студентському житті випробування, сумлінно готуватися до іспитів та ніколи не зупинятися на півдорозі! Нехай ваш іспитовий дебют запам’ятається досягненнями, справедливою вимогливістю наставників та теплою атмосферою одного з кращих українських університетів!

image

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»