2022-04-26

В університеті стартували Дні науки-2022

26 квітня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» урочисто почалась міжнародна подія – Дні науки-2022, яка реалізується під егідою Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України та Північно-Східного наукового центру НАН та МОН України.

В університеті стартували Дні науки-2022

З 25 квітня по 21 травня на базі Полтавської політехніки відбуватимуться заходи у рамках Днів науки-2022. В урочистій церемонії відкриття циклу наукових заходів взяли участь представники наукової та студентської спільноти університету, молоді вчені, керівники наукових шкіл. Учасників привітав заступник голови Наглядової ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Секретаріату Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки Вадим Стогній.

 «Навіть в умовах воєнних дій, боротьби з російським агресором   важливо пам’ятати про створення сприятливих умов для розвитку академічної та молодіжної науки, за якою наразі велике майбутнє. Адже саме науковцям, фахівцям-практикам і молодим професіоналам доведеться докласти безліч зусиль задля відбудови та розбудови нашої молодої європейської держави. 

Завдяки нашим захисникам ми маємо можливість продовжити навчання і вести наукову діяльність. Тож сьогодні у нас стартувала важлива міжнародна подія – Дні науки-2022, яка реалізується під егідою Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України та Північно-Східного наукового центру НАН та МОН України.

Незважаючи на змішаний формат заходу, конструктивний діалог, активне обговорення запланованих заходів засвідчив про високий інтерес академічної спільноти до об'єднання професійних та наукових здобутків провідних українських та зарубіжних науковців, створення інновацій, бути корисними держави і запропонувати суспільству нові шляхи розвитку.

Висловлюю щиру вдячність кожному, хто попри всі труднощі та негаразди воєнного стану, продовжує щоденно плекати  майбутню наукову еліту країни, хто в тилу продовжує працювати на спільний результати та загальну Перемогу!

Слава Збройним Силам України та територіальній обороні за надану можливість працювати на благо української науки та освіти, забезпечувати високу якість освітнього процесу.

Слава Україні! Слава Українській Науці!» – привітав учасників ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

«Полтавська політехніка є новатором і лідером у справі розвитку науки, за яку ви сміливо  взялися. Радію з того, що вам це відмінно вдається, слова щирої вдячності керівництву, досвідченим науковцям та молодим вченим за ваші вагомі особисті та професійні звершення. Давайте продовжувати займатися наукою! Бажаю успіхів, цікавих виступів та результативних дискусій!» – побажав Вадим Стогній, заступник голови Наглядової ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Секретаріату Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки.

З насиченою програмою наукових заходів ознайомила проректорка з наукової та міжнародної роботи Полтавської політехніки Світлана Сівіцька, відзначивши високий інтерес наукової спільноти до запланованих заходів.

Упродовж місяця відбудуться 34 засідання наукових секцій та 6 пленарних засідань всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференцій, низка наукових круглих столів та дискусій. Заплановані заходи об’єднають понад 820 учасників, серед яких 281 здобувачів  вищої освіти, 65 аспірантів.

Серед найзнаковіших подій варто відзначити участь молодих вчених Полтавської політехніки у науково-популярному заході  «Young Researchers Night-2022 during the war», V Міжнародну українсько-азербайджанську конференцію «BUILDING INNOVATIONS-2022»: досвід післявоєнного відновлення територій, круглий стіл до Всесвітнього дня охорони праці на тему: «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я», круглий стіл «Актуальні питання діяльності нафтогазової галузі та енергетичної безпеки України в умовах воєнного стану», 74-та наукова конференція професорів, викладачів, наукових працівників, аспірантів та студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Загалом у рамках відзначення Днів науки-2022 у Полтавській політехніці заплановано 12 міжнародних, всеукраїнських та університетських конференцій.

Нагадаємо, політехніка продовжує лідирувати серед полтавських ЗВО у рейтингу наукової діяльності, а нещодавно представниці університету взяли участь у науковому телемості.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»