2022-06-24

В університеті відкрили нову навчально-наукову лабораторію – «Навчальний банк»

22 червня в Полтавській політехніці відбулося урочисте відкриття «Навчального банку» – нової навчально-наукової лабораторії кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування для практичної підготовки студентів. Оснащення навчального банку відповідає всім вимогам Національного банку України до облаштування банківських установ.

В університеті відкрили нову навчально-наукову лабораторію – «Навчальний банк»

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» продовжує розвивати освітню інфраструктуру і, навіть попри кризу, спричинену війною, відкриває нові навчально-наукові лабораторії. Наукова школа кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування відтепер має власний «Навчальний банк» – нову сучасну освітню локацію, яка дозволить викладачам більш наочно демонструвати роботу банківського відділення та посилити практичну підготовку студентів.

«Вітаю колектив Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права з відкриттям нової сучасної освітньої локації – «Навчальний банк»! Потужна наукова школа підготовки фінансистів, банкірів та економістів, попри війну, отримала нову навчальну лабораторію.

Посиленням матеріально-технічної бази університету завдячуємо випускнику, а нині члену Наглядової ради й великому професіоналу банківської сфери – Юрію Віталійовичу Шляховому. Надзвичайно приємно, що Марина Михайлівна Турченко, яка багато років керувала відділенням одного з найтехнологічніших банків також погоджується об'єднати зусилля з Полтавською політехнікою і буде передавати весь свій практичний досвід студентам, допомагати адміністрації університету втілювати сучасні інформаційні технології банківського бізнесу. Водночас ми рухаємося у напрямку відкриття нових освітніх програм, одна з яких вже була презентована – ми відкрили освітню програму «ІТ-фінанси», в якій поєднуються комп’ютерні науки, комп’ютерна інженерія, фінанси, банківський бізнес.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» — сучасний університет великих можливостей! Всі мрії збуваються у Полтавській політехніці! Запрошуємо на навчання!» – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

На базі кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування ведеться практична підготовка студентів фінансового профілю, тож даний навчальний банк стане основною лабораторією для проведення практичних занять. Навчальний банк дозволить викладачам більш наочно демонструвати роботу справжнього банківського відділення, формувати розуміння сутності та видів банків і банківських операцій, допомагати студентам опановувати методики проведення основних і прогресивних видів банківських операцій та послуг, розвивати уміння розробляти та вирішувати питання теорії й практики банківської діяльності в умовах ринкової економіки.

«Попри складні часи для економіки і банківської системи, ми плануємо й надалі продовжувати плідно співпрацювати з університетом, примножуючи ті досягнення, які маємо за майже 20 років. Умови в «Навчальному банку» створені для посилення взаємозв’язку теоретичного та практичного навчання, поглиблення та систематизації знань студентів моделюванням реальних виробничих ситуацій в реальних умовах та розвитку практичних умінь та навичок, необхідних для здійснення професійної діяльності й прийняття самостійних рішень під час роботи», – зазначив член Наглядової ради університету Юрій Шляховий.

Технічне оформлення навчального банку відповідає всім нормативним документам та вимогам Національного банку України, включно з броньованим робочим місцем касира. Кожне робоче місце автоматизоване, забезпечене персональними комп’ютерами, що дає змогу студентам використовувати демоверсії банківських програм.

Як зазначили науковці кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування, «Навчальний банк» стане не лише базою для оволодіння технікою фінансових розрахунків та банківського менеджменту, а й простором для формування творчого і дослідницького підходу до практичної діяльності. Ці компетенції дуже цінують роботодавці у випускників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Раніше вчені-економісти обговорили реальні виклики та загрози сталого розвитку України в умовах воєнного стану.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»