2020-09-21

Велодень-2020: студенти політехніки долучилися до спортивної акції до Дня міста

Студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» популяризували велосипед як екологічний і найбезпечніший вид транспорту в умовах пандемії на Всеукраїнському Велодні-2020, організованому до Дня міста.

Велодень-2020: студенти політехніки долучилися до спортивної акції до Дня міста

Студенти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» долучилися до проведення Всеукраїнського Велодня, організованого з нагоди Дня міста. Організаторами проведення масштабного спортивного заходу виступили «ВелоЦентр», мережа соціальних магазинів «Аврора», КО «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради та інші, зокрема ГО «ВелоПолтава» – партнер університету, з яким неодноразово проводили спільні велопробіги, приурочені державним святам та особливим подіям.

«Безпечна велоінфраструктура – нагальне питання для нашого міста, важливо донести до влади – найбезпечніший транспорт в умовах пандемії не має безпечних умов для пересування вулицями міста. Учасники виступають за безпеку та взаємоповагу на дорогах, створення велодоріжок та велопарковок у громадських місцях. Прихильники велоруху вже помітили – за понад десять років проведення наше свято неодноразово змінювало свій формат, тож цей рік не став винятком. Головне, що «Велодень» організовується велосипедистами і не несе політичного або комерційного забарвлення», – зазначають організатори і учасники.

Цьогоріч досвідчені спортсмени, велолюбителі, велотуристи та прихильники здорового способу життя збиралися на районах проживання та прибували трьома колонами до місця загального збору учасників – Корпусного парку. Колони супроводжувала патрульна поліція. Гарний настрій учасників, яскраві образи, оригінально представлені велогрупи, стильні велосипеди та ровери привертали увагу полтавців та гостей міста.

За словами декана факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Наталії Беседи, студенти і викладачі не могли лишитися осторонь пропозиції долучитися до традиційного масштабного велопробігу рідним містом.

«Напередодні Міжнародного дня студентського спорту в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за ініціативи керівника відокремленого підрозділу ВГО «Спортивна студентська спілка України» в Полтавській області, ректора університету Володимира Онищенка відбулася низка спортивних заходів – динамічна руханка, змагання з пляжного волейболу, міні-футболу, тенісу, настільного тенісу, воркауту, чирлідингу на спортивних локаціях університету. Участь у щорічних велопробігах підкреслює нашу готовність йти назустріч спортивним ініціативам міста», – наголосила Наталія Беседа.

«Долучитися до велопробігу виявили бажання першокурсники, студенти 2 і 3 курсів та магістранти. Здобуваючі вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Фізична культура і спорт» знають, що найголовнішим складником здорового способу життя є рухова активність», – додала Ліна Рибалко, завідувачка кафедри фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, старший науковий співробітник.

На захід зібралися майже півтисячі учасників з різних мікрорайонів міста. Рухалися за маршрутом: Корпусний парк – площа Зигіна – парк Перемоги. На фінішній локації – у міському парку культури та відпочинку «Перемога» провели конкурси, розіграші цінних призів – трьох велосипедів, шоломів, спортивного обладнання та аксесуарів, діяли інтерактивні локації, фотозони та зони відпочинку. Спортсмени отримали величезне задоволення від прогулянки, спілкування та відпочинку на свіжому повітрі.

«Приємно, що особливо завзятими і активними виявилися наші першокурсники. Долучилися до акції, проїхалися вулицями міста, отримали колосальний життєвий заряд. Було спортивно та драйвово!» – поділилася враженнями куратор групи 101-ГС, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізичної культури та спорту Національного університету імені Юрія Кондратюка Лариса Оніщук.

Проєкт реалізується з метою популяризації здорового способу життя, активізації рухової активності на велосипеді як екологічної альтернативи міському автомобілю, створення комфортних умов для велосипедистів.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»