2020-09-20

День народження факультету відзначили руханкою та спортивними активностями

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» День народження факультету фізичної культури і спорту і Міжнародний день студентського спорту відзначили масштабними спортивними заходами та студентським флешмобом.

День народження факультету відзначили руханкою та спортивними активностями

Напередодні Міжнародного дня студентського спорту та Дня  заснування наймолодшого  структурного  підрозділу університету – факультету фізичної культури та спорту. Студенти-спортсмени провели спортивно-оздоровчі заходи та студентський  флешмоб.

«Хочу відзначити, що в нашому університеті  надзвичайно велика кількість традицій, одна з яких – відзначення у тісному дружньому колі «спортивного вересня».  До  Міжнародного дня  університетського спорту  ми проводимо руханку-флешмоб, організований за сприяння студентів і викладачів наймолодшого факультету.

 З великим задоволенням вітаю науково-педагогічний колектив, декана Наталію Беседу з днем народження наймолодшого структурного підрозділу, який відзначається  20 вересня.  Сподіваюся,  що фізичні  активності  та ігри  на свіжому повітрі сприятимуть  гармонійному розвитку студентів політехніки. Висловлюю особисте прохання – не соромтеся вносити свої пропозиції і побажання щодо різноманіття заходів, що проводяться, будемо раді прийняти  позитивне рішення і  підтримати студентську ініціативу.  Бажаю здоров’я, міцного імунітету, життєвої енергії та натхнення. Пишайтеся тим, що стали студентами одного з найкращих університетів України!», – привітав ректор,  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»,   керівник відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України»  в Полтавській області Володимир Онищенко.

Займатися руховою активністю, надихатися прикладом старших товаришів по спорту, проводити студентське життя цікаво та з користю закликала декан факультету фізичної культури та спорту Наталія Беседа.

«Надзвичайно приємно розділити з вами наше спільне   свято, перші успіхи та спортивні перемоги. Щиро вітаю з Міжнародним днем студентського спорту,  зичу нових здобутків та успіхів у невтомній роботі над собою.

Факультет фізичної культури та спорту –  зовсім юний, але ми маємо ким та чим пишатися, серед наших вихованців – чемпіони світу та Європи,  кандидати та майстри спорту України і міжнародного класу. Завдяки постійній  підтримці адміністрації університету та,  особисто ректора Володимира Олександровича,  ми маємо потужну  сучасну спортивну базу і виховуємо переможців,  призерів українських і міжнародних спортивних турнірів.  Запрошую кожного з вас, незалежно за якою спеціальністю ви навчаєтеся  до занять  спортом у понад  двадцяти  спортивних секціях університету, до активної участі у змаганнях  під егідою ВГО «Спортивна  студентська  спілка  України». Цінуйте життя,  бережіть здоров’я, досягайте успіху  в навчанні, науці,  спорті,  щодня відкривайте для себе полтавську політехніку», – підкреслила Наталія Беседа.

Після фізичної руханки студенти політехніки вирушили на сучасні спортивні локації університету, де зіграли в футбол, теніс, волейбол, тренувалися на спортивних майданчиках з воркауту, готувалися до виступу на змаганнях учасники збірної команди університету з чирлідингу. 

«Приємно, що всі структурні підрозділи долучилися до відзначення річниці факультету. Особливу зацікавленість спортивними секціями  виявили студенти-першокурсники Навчально-наукового інституту фінансів економіки та менеджменту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», – прокоментувала Наталія  Беседа.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» активно співпрацює з школами, ліцеями, гімназіями, залучаючи школярів Полтавщини до активним занять спортом, участі у Всеукраїнських спортивно – масових заходах. На базі політехніки з метою популяризації  студентського спорту неодноразово проводили універсіади та спортивні турніри.

Медіа – центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»