2021-01-06

Відбулось розширене засідання Конференції трудового колективу

5 січня трудовий колектив Полтавської політехніки провів розширене засідання Конференції і заслухав звіт професора Володимира Онищенка за рік роботи на посаді ректора. Співробітники і викладачі отримали відзнаки органів місцевого самоврядування.

Відбулось розширене засідання Конференції трудового колективу

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко прозвітував перед колективом про виконання умов контракту з Міністерством освіти і науки України в особливий рік – ювілейний для університету і переломний для всього світу. Попри пандемію, колектив відзначено на державному рівні, а в урочистостях з нагоди 90-річчя взяли участь високопосадовці і партнери університету.

323 працівника університету нагороджені за досягнення та з нагоди ювілею, а весь трудовий колектив вп’яте за історію відзначений найвищою Урядовою нагородою.

«Усі KPI деталізовані у Перспективній програмі, яку я підготував у 2017 році і, крок за кроком, послідовно, виконую зобов’язання. Зростають показники наукометрії, оновлюється матеріально-технічна база університету, збільшується кількість наукових послуг і науково-дослідницьких робіт, виконаних на замовлення, а також успішна вступна кампанія і популярність серед абітурієнтів, високі позиції у рейтингах, лідерство у вищій освіті України – це важливі підсумки 2020 року.

Особливу увагу ми приділили боротьбі з пандемією і створенню безпечного середовища. Через це навіть вперше за історію змінили графік навчального процесу і розклад дзвінків, створили навігацію для безпечного руху, встановили пункти для температурного скринінгу і обробки рук.

Я пишаюсь колективом, який так високо оцінили на найвищому рівні! Кожен з вас самовідданно примножує здобутки нашого університету. І якщо можна перефразувати традицію оголошення в державі, наприклад, Року математики, Року англійської мови, то як ректор оголошую 2021 рік – Роком соціального захисту науково-педагогічних працівників!» – наголосив Володимир Онищенко.

Великий змістовний виступ ректора прокоментували науково-педагогічні працівники і запропонували затвердити звіт.

Директорка ННІ фінансів, економіки та менеджменту, доктор економічних наук, професор Ірина Черниш відзначила мотиваційну складову звіту: «Основа успішного функціонування будь-якого підрозділу – це ефективний правильний менеджмент, проте на сьогодні ми вже йдемо далі й говоримо – менеджменту вже недостатньо, для того щоб бути дійсно  надзвичайною організацією необхідно мати гарного лідера. Нам з колегами з цим пощастило, ми маємо такого лідера який незважаючи на багатопрофільність дає нам розуміння, що ми – одне ціле, працюємо над спільними задачами, у єдиному ключі, гідно зустрічаємо виклики  та спрямовуємо усі ресурси для того, аби рухатися уперед. Звіт був як підведення підсумків того, що відбулося у великій родині за рік. Ми дійсно сиділи й натхненно слухали. Успіхів!»

 «Не мала жодного сумніву, що Ваш звіт буде надзвичайно змістовним, цікавим. Кожен працівник університету знає про власні здобутки, кожен з вас розуміє, що ще треба робити. Виступ перевершив усі мої очікування та сподівання за змістом та формою. Ви нас просто вразили, адже вкотре показали, що наш університет – найкращий, а людина, яка його очолює, – зразок  менеджера. Наш університет може сміливо вважатися одним з кращих в Україні та претендувати  на широке визнання на міжнародній арені. Я відчуваю надзвичайну гордість, що належу до цього колективу.  Працюємо завжди напружено, але хочу сказати, що Ваш звіт і мотивує, адже розумію – зупинятися не можна, рухатися вперед», – говорить доктор історичних наук, професор, завідувачка кафедри українознавства, культури та документознавства гуманітарного факультету, Ірина Передерій.

Очільник ННІ архітектури, будівництва та землестрою Григорій Шарий зазначив: «Життя і цивілізаційний розвиток суспільства не стоїть на місці, але я  щасливий з того, що наший  трудовий колектив  веде за собою ректор. Це дуже важливо, що керівник не жене поперед себе, а веде за собою, своєю креативністю, своїм поглядом у майбутнє і розвитком  нашого університету. За останній рік університет робить крок ширше, ніж за всі попередні роки, разом узяті. Міняються не тільки діти і студенти, міняються стейкхолдери, їхня креативність і програмний продукт, з яким вони працюють і технічні засоби, якими вони опікуються. Тому підтримуючи звіт ректора, прошу всіх, щоб ми крокували  в тому ж темпі, що крокує Володимир Олександрович».

Доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри архітектури та міського будівництва Олександр Семко: «Пропоную підтримати звіт – чудовий за змістом та формою, звідки можемо дізнатися про наші досягнення. В умовах карантину забезпечити гідні умови праці та навчання – непросто. Дякую університету за підтримку будівельників, будівельники, Володимиру Олександровичу, з Вами!»

«Хотів всіх попрохати підтримати цей звіт, адже, дивлячись на цю чудову презентацію, я згадував, як ми проєктували Центр культури і студентської творчості напередодні минулого Нового року. Цей проєкт здійснили всього за три місяці, відкрили за рік три лабораторії. Просто вражений – скільки всього було зроблено! Як людина, причетна до благоустрою університету, проєктування пам’ятника, тішуся з того моменту, що наші колеги мають змогу сидіти на зручних лавочках, споглядати зелень газонів, користуватися відремонтованими входами. Коли ми бачимо цей результат, нам – викладачам, студентам подобається, а студенти горді з того, що навчаються в університеті. Я розумію, що моя місія частково виконана завдяки точно поставленим завданням, мудрому керівництву та наполегливій роботі. Тому безперечно хочу цей звіт підтримати і  вже відчув скільки завдань  на нас чекає попереду. Архітектурний напрям розвивається також з нашими іноземними студентами. Вітаю колектив університету, студентів  з прийдешніми новорічними та різдвяними святами!» – додав старший викладач кафедри архітектури будівель та містобудування Андрій Конюк.

Пропозицію підтримати звіт та оцінити позитивно внесла і директорка коледжу Любов Шумська: «Щиро вдячна, що ви не зменшуєте уваги до нафтогазової освіти, цього важливого напрямку і це дійсно відчувається.  Цю кризу не могли пережити навіть деякі нафтогазові компанії, на певний час вирішили перечекати . Я щиро рада з того, що подібна стратегія – це не ваш стиль керівництва, не ваш стиль життя, для вас немає неможливого, немає періодів очікування кращих часів. Саме в такі часи й проявляються якості справжнього лідера,  для якого важливо  – чим важче тим цікаве, тим більший азарт. Якщо говорити про розвиток нафтогазової галузі у 2020 році, то  нам вдалося надзвичайно багато – два масштабні форуми, проведені  на межі між карантинами, які збурили весь медіа – простір, нафтогазовий бізнес, відкриття лабораторії Petex, залучення до викладання в університеті  іноземного професора. Такими успіхами мало хто може пишатися, не виправдовуємося тим, що пандемія, карантин, навпаки, розуміємо, що потрібно працювати ще більше,  ефективніше. Бо є результат – щороку  збільшується кількість випускників коледжу, які вступають до університету. Я щиро вдячна від власного імені та імені всього педагогічного колективу за високе відзначення роботи коледжу  державними нагородами, врученими на цій сцені. У складі університету коледж не збавляє оберти, ми працюємо задля того, щоб бути першими, бути кращими, на сьогодні залишаємося найбільшим коледжем міста, намагаємося підтримати високий імідж університету, сприяти йому розвитку. Звіт вразив сучасним форматом, вмінням презентувати досягнення, якими маємо пишатися і  пишаємося».

Від імені молодих вчених університету звернулась лауреатка Премії Президента України для молодих вчених у 2020 році Аліна Глушко – подякувала за підтримку і віру в молодих вчених. «На сьогоднішній день в університеті створена  ґрунтовна платформа, діють потужні наукові школи, у яких ми маємо можливість, самореалізовуватися, самовдосконалюватися, реалізовувати свої ідеї, здійснювати наукові дослідження, які визнаються  у світі», – наголосила науковиця.

«Завдяки Вам у нашому університеті збуваються мрії – на високому рівні відбувається міжнародна співпраця, усі наукові та творчі  заходи. Вдячна за те, що ви започаткували й підтримуєте інтерес до вивчення іноземних мов. Завдяки вам не лише студенти в університеті вивчають іноземні мови. Цього року ми відчули   особливу підтримку гуманітарному факультету, адже працює формула «освіта +бізнес». Дуже чекаю, коли наші студенти повернуться до аудиторій та працюватимуть у наших сучасних лабораторіях», – подякувала кандидат педагогічних наук, доцент, декан гуманітарного факультету Анна Агейчева.

«Заслухавши звіт, вкотре переконуємося – що якісна ефективна робота  залежить від команди однодумців, а заслуга у цьому належить вектору, який впевнено тримає Володимир Олександрович. Часи пандемії змінили наше ставлення до дистанційної освіти,  підхід здійснили дуже легко, а для студентів – то взагалі все дуже швидко, зайшов на платформу й працюй. Дякую за значну увагу до розвитку фізичної культури та спорту в університеті, адже можливість для студентів проходити практику на гірськолижному курорті «Буковель» – це надзвичайно, не кожен може це зробити та організувати. Маємо великі позитивні емоції від студентів. Пишаємося тим, що працюємо у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», а Володимира Олександровича оцінюємо як висококомпетентного менеджера», –  доктор педагогічних наук, професор, завідувачка кафедри фізичної культури та спорту факультету фізичної культури та спорту Ліна Рибалко.

«Досягнення колективу університету 2020 рок підтверджують високий авторитет Полтавської політехніки, яка орієнтується на підтриманні засад партнерства, поваги  між учасниками освітнього процесу, здійснюється студентоцентричний підхід у навчанні, створено освітнє середовище, орієнтоване на задоволення потреб  здобувачів вищої освіти. Хочеться подякувати за ті умови, які сприяють формуванню креативності, самореалізації кожного науково – педагогічного працівника, співробітника, студента. Звичайно, що зростання  потенціалу Полтавської політехніки, її постійний рух  невіддільні від праці Володимира Онищенка, саме ваш  креативний підхід до проблем різного рівня, стратегічне мислення  дозволяють вам брати участь у реформуванні вищої освіти та сприяти вихованню конкурентоспроможного людського капіталу», – підсумувала доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології та педагогіки Світлана Яланська.

Студентство Полтавської політехніки також підтримало та високо оцінило діяльність ректора.

«Враховуючи умови сьогодення, студенти нашого університету вчасно отримують стипендію, живуть у теплих гуртожитках, незважаючи на дистанційний формат навчання, якість освітніх послуг залишається на високому рівні», – прокоментував голова профкому студентів та аспірантів Олександр Дроботя. Разом з головою студпарламенту Олександром Литвиненком від імені студентського колективу університету вручити подяку ректору Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» «за батьківське піклування  про студентство Полтавської політехніки, постійний приклад сучасного керівника, який уособлює у собі розум, мудрість,  креативність, спортивну завзятість, уміння ставити мету та досягати її».

За результатами обговорення звіт затвердили.

Засідання завершилось вручення відзнак співробітникам університету від органів місцевого самоврядування.

За сумлінну, бездоганну та плідну працю в освітній сфері, високу  професійну майстерність, активну громадянську позицію та з нагоди 90-річного ювілею Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

Почесною грамотою виконавчого комітету Полтавської міської ради із врученням нагрудного знаку нагороджено:

 

Валентина  Білика – начальника відділу ліцензування та акредитації Департаменту організації навчального процесу, акредитації та ліцензування;

Тетяну Степанченко – головного бухгалтера відділу бухгалтерського обліку і звітності та економіки фінансування;

Ірину Денисовець – кандидата філологічних наук, доцента кафедри українознавства, культури та документознавства;

Наталію Беседу – кандидата педагогічних наук, доцента, декана факультету фізичної культури та спорту;

Людмилу Чередник –  кандидата  філологічних наук, доцента  кафедри українознавства, культури та документознавства;

Анну Агейчеву – кандидата педагогічних наук, доцента, декана гуманітарного факультету;

 

Почесною грамотою виконавчого комітету Полтавської міської ради нагороджено:

Ірину Ларцеву – кандидата технічних наук, доцента кафедри нафтогазової інженерії та технологій;

Олега Зіміна – старшого викладача кафедри нафтогазової інженерії та технологій;

Володимира  Даценка – аспіранта кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування;

Аліну Глушко –  кандидата економічних наук, доцента кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування;

Ірину Передерій – доктора історичних наук, професора,  завідувачку кафедри українознавства, культури та документознавства;

Оксану Демченко – кандидата технічних наук, доцента кафедри технологій будівництва;

Наталію Магас – кандидата технічних наук, доцента кафедри архітектури та міського будівництва;

Олену Дмитренко – кандидата філологічних наук, доцента кафедри германської філології та перекладу;

Тетяну Синицю – кандидата наук з фізичного виховання, старшого викладача кафедри  фізичного виховання

 

За сумлінну, бездоганну і плідну працю, високий рівень професійної майстерності та з нагоди 90-річного ювілею Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»:

Почесною грамотою Шевченківської районної у місті Полтаві ради нагороджено:

 

Олександра Вербицького – головного енергетика відділу адміністративно-господарської роботи;

Олексія Воробйова – старшого викладача кафедри фізичного виховання;

Вікторію Даценко  – практичного психолога психологічної служби;

Наталію Дяченко – головного бухгалтера відокремленого структурного підрозділу  – Полтавського фахового  коледжу нафти і газу;

Сергія Біданця – механіка автотранспортного відділу;

Олега Попова – інженера-програміста відділу забезпечення електронного документообігу та захисту інформації навчально-виробничого центру інфокомунікацій;

Юлію Вербову – заступницю  директора з виховної роботи відокремленого структурного підрозділу -  Полтавського фахового  коледжу нафти і газу;

Олександра Лук’яненка – керівника юридичної служби Департаменту правової та кадрової роботи;

Олександра Коваля – провідного інженера-програміста відділу програмування та супроводження програмного забезпечення навчально-виробничого центру інфокомунікацій;

Олену Козинець – начальника відділу документообігу та контролю Департаменту безпеки університету;

Олександра Трикоза – провідного інженера-електроніка відділу телекомунікаційних мереж та адміністрування навчально-виробничого центру інфокомунікацій;

Світлану Солодовник – начальника поліграфцентру інформаційно-аналітичного центру;

Олександра Штепу – кандидата юридичних наук, помічника ректора (з контролю за виконавською дисципліною).

 

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»