2021-11-30

Відомий полтавський лікар став Почесним професором політехніки

Доктор медичних наук, професор, заслужений діяч в галузі науки і техніки України, відмінник охорони здоров'я, викладач і завідувач кафедри отоларингології з офтальмологією ПДМУ Сергій Безшапочний нагороджений званням Почесного професора Полтавської політехніки.

Відомий полтавський лікар став Почесним професором політехніки

Одному з фундаторів полтавської наукової школи отоларингології Полтавського державного медичного університету, засновнику ендоскопічного напрямку Сергію Безшапочному виповнилося 75 років. Ювіляра відзначено на державному рівні, а в університеті відбулась міжнародна науково-практична конференція, присвячена досягненням наукової школи і кафедри, у якій взяв участь ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

«Блискучу плеяду випускників нашого університету, своїх учнів, талановитих послідовників підготував за цей час професор Сергій Безшапочний. Він все життя вчить студентів професійній принциповості, мудрості і любові до своєї професії та мужності вченого у відстоюванні власної точки зору. Це гідний приклад для наслідування — справжній лікар, науковець і громадянин», — сказав у вітальному слові від імені всього колективу ректор ПДМУ, професор В’ячеслав Ждан.

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак відзначив високу ефективність співпраці наукової школи з практичною системою охорони здоров’я і побажав ювіляру нових здобутків та талановитих учнів.

«Академічна співпраця, яка заснована на міцній дружбі і взаємній повазі – основа для розвитку освіти і науки України. У рамках партнерства Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і Полтавського державного медичного університету мав честь відвідати історичну наукову подію.

Доктор медичних наук, професор, хірург, заслужений діяч в галузі науки і техніки України, академік, науковець-новатор, чудовий оратор і викладач, а ще великий друг, натхненник, хранитель здоров’я багатьох поколінь вдячних пацієнтів і людина, яка вивела власну формулу щастя – Сергій Борисович Безшапочний зустрів ювілей і ця подія стала нашим спільним святом!

Видатний лікар і науковець пошанований колективом Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – ювіляру присвоєне високе звання Почесного професора Полтавської політехніки!» – привітав ректор, професор Володимир Онищенко, вручивши атестат і атрибути науковця.

Минулого року Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і Полтавський державний медичний університет уклали договір про співробітництво.

Раніше Почесним професором політехніки став популяризатор спорту і активного способу життя, а також Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»