2024-08-23

«Маленькі українці»: вихованці Центру освіти та піклування Полтавської політехніки відзначили державні свята

Центр освіти та піклування про дітей дошкільного віку «Mr. Leader» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначив державні свята – День Державного прапора України та День Незалежності тематичним заходом «Маленькі українці». Майбутні лідери України зіграли в тематичні ігри та відвідали Музей науки Національного центру «Мала академія наук України» у Полтавській політехніці.

«Маленькі українці»: вихованці Центру освіти та піклування Полтавської політехніки відзначили державні свята

Починаючи з раннього віку, використовуючи тисячолітні українські цінності, традиції, культуру та мову, в Центрі освіти та піклування про дітей дошкільного віку «Mr. Leader» Полтавської політехніки майбутніх лідерів виховують з усвідомленням української ідентичності, прищеплюють патріотизм, любов і повагу до українських символів.

22 серпня у Центрі освіти та піклування про дітей дошкільного віку «Mr. Leader» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся захід «Маленькі українці».

До патріотичного дійства приєдналися батьки вихованців та науково-педагогічні працівники класичного багатопрофільного університету. Маленькі лідери поглибили знання про державні символи України, дізналися багато нового про свою Батьківщину та весело, а головне, з користю провели час.

Директорка Центру по роботі зі студентами та обдарованою молоддю Полтавської політехніки Ольга Сень привітала присутніх:

«Такі тематичні заходи як «Маленькі українці» допомагають плекати у молодого покоління національну ідентичність, що є частиною самосвідомості кожної людини. Питання національної ідентичності особливо гостро постало в період війни, адже воно напряму пов’язане зі збереженням української державності.

Ми дуже раді вас бачити у стінах Полтавської політехніки. На базі нашого класичного багатопрофільного університету діє надзвичайно цікава інтерактивна експозиція Музею науки. Усі ви знаєте про перший державний Музей науки, який знаходиться у Києві, а нам Мала академія наук України надала для експозиції частину пересувних інтерактивних експонатів. Але ми були б не ми, якби не доповнили цю виставку винаходами наших викладачів та студентів. Музей науки є однією з візитівок Полтавської політехніки. Діти себе почувають там наче на ігровому майданчику, тому що вони часто в цьому освітньому просторі під час вивчення окремих тем, таких як фізична лабораторія, хімічна лабораторія, астрономічні явища тощо. Дітлахи вивчають це все не просто теоретично, а й інтерактивно, під час взаємодії з експонатами перевіряють ті чи інші явища.

Від імені усіх дорослих я хочу подякувати нашим вихователькам - амбітним студенткам Полтавської політехніки Катерині Дендебері та Маргариті Дузі. Діти їх добре сприймають і беззаперечно слухаються»

Дітлахи і всі присутні, стоячи з рукою на серці, підспівуючи, прослухали один з державних символів – Гімн України. Потім з великим захопленням брали участь в іграх, шукали Герб України серед інших та кожен виготовляв власний прапор. Наприкінці урочистого заходу юні таланти подарували своїм батькам веселий танок.

По завершенню заходу діти разом із батьками відвідали Музей науки Національного центру «Мала академія наук України» в університеті, де талановиті інтерпретатори провели для них пізнавальну екскурсію.

Раніше нова група вихованців Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку «Mr. Leader» розпочала підготовку, а також вихованці Центру освіти та піклування Mr. Leader пройшли тестування і отримали «Азбуку лідера».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»