2019-10-30

Викладач університету і студент коледжу виграли участь у нафтогазовій конференції

Група компаній «Гео Альянс» та Ньюфолк НКЦ ініціювали другий конкурс мотиваційних листів для викладачів, аспірантів та студентів навчальних закладів, які готують майбутніх фахівців нафтогазової галузі. Двоє з трьох переможців – з наших навчальних закладів

Викладач університету і студент коледжу виграли участь у нафтогазовій конференції

Стали відомі імена переможців цьогорічного конкурсу:

І місце – старший викладач кафедри прикладної екології та природокористування Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Юлія Чухліб

ІІ місце – аспірант Національного технічного Університету «Харківський політехнічний інститут», кафедра видобування нафти газу та конденсату Алі Адееб Шкейр

ІІІ місце – студент четвертого курсу Полтавського коледжу нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Михайло Круков

Завдяки спонсорській підтримці ГК «ГЕО АЛЬЯНС» троє переможців безкоштовно відвідають IV Київську конференцію з сучасних методів буріння та збільшення видобутку нафти і газу «Буріння. Інтенсифікація. Екологія та охорона праці», яку організовує Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр. Їм компенсують вартість проїзду в обидва боки та проживання у готелі на час проведення конференції.

«Варто зазначити, що рівень якості наданих на конкурс мотиваційних листів зростає. Більшість отриманих нами робіт відповідали всім заявленим вимогам і переконливо відображали мотивацію авторів. Дякуємо всім, хто підтримав цю важливу для професійного зростання майбутніх фахівців ініціативу – спонсорам, інформаційним агенціям та навчальним закладам. Сподіваємось та подальшу співпрацю для розвитку нафтогазової галузі!» – коментують організатори. Уривки з листів переможців оприлюднили на сайті галузевого видання «Нафта&Газ України», а в програмі конференції запланована урочиста церемонія нагородження.

Викладач планує у подальшому використати отриману на конференції інформацію у своїх лекціях, щоб поділитись актуальною інформацією з майбутніми спеціалістами галузі.

«…дана конференція цікава мені не тільки з точки зору вивчення актуальних питань в сфері екологічної безпеки нафтогазових об’єктів, а й з точки зору розуміння сучасних тенденцій в галузі технологічних особливостей функціонування галузі, процесних, управлінських та операційних підходів, що дає інформацію для вивчення базисних аспектів, що впливають на майбутній розвиток даної галузі. Отриману актуальну інформацію я планую використовувати для викладання вищенаведених дисциплін та розвитку себе як спеціаліста, що працює з молоддю та бере участь у різних заходах, що пов’язані з розвитком та навчанням майбутніх спеціалістів. Адже в сучасних реаліях дуже важливий принцип «навчання протягом життя», який вимагає від кожної особистості постійно навчатися та розвивати свої фахові знання, щоб відповідати сучасним вимогам часу», – написала Юлія Чухліб.

Студент Михайло Круков написав у своєму листі, що пишається тим, що вибрав нафтогазову справу, зокрема, обраною спеціальністю – «Обслуговування та ремонт обладнання нафтових і газових промислів». Майбутній професійний механік описав якості, яких, на його думку, вимагає професія.

IV Київська конференція з сучасних методів буріння і збільшення видобутку нафти і газу «Буріння. Інтенсифікація. Екологія та охорона праці» в рамках ІV міжнародної спеціалізованої виставки «НАФТОГАЗЕКСПО-2019» відбудеться 5 листопада 2019 року в Києві (Міжнародний виставковий центр).

У ній візьмуть участь власники, керівники та провідні фахівці найбільших сервісних і видобувних компаній Канади, США, Польщі, Чехії, Румунії, Білорусі та України. Очікується 12 доповідей, 250 учасників, 100 компаній.

Заплановані сесії, присвячені сучасним технологіям буріння та інтенсифікації притоку, а також правовим, економічним і політичним умовам діяльності галузі в Україні, а також тестування у «Галузевому рейтингу «Ньюфолк».