2021-12-28

Викладача політехніки визнали найкращим тренером 2021 року у студентському футболі

Суддя національної категорії, наставник збірної команди з міні-футболу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олексій Воробйов удостоєний звання «Найкращий тренер у студентському футболі». Члени журі високо відзначили діяльність тренера у сфері популяризації молодіжного футболу та багаторічну плідну роботу на спортивних теренах Полтавщини.

Викладача політехніки визнали найкращим тренером 2021 року у студентському футболі

Вже вчетверте на засіданні Всеукраїнського  об’єднання тренерів з футболу обирали найкращого тренера у студентському футболі. Переможця за підсумками 2021 року визначали за наступними критеріями – активна  участь їхніх  команд у змаганнях Всеукраїнської футбольної асоціації студентів та університетських  змаганнях всесвітнього масштабу, зокрема у Всесвітній Універсіаді (у роки її проведення), Чемпіонатах світу та Європи серед університетських команд,   Всеукраїнських змаганнях,  за  багаторічну роботу  в царині студентського футболу.

За рішенням висопрофесійного журі, до складу якого увійшли представники Всеукраїнської футбольної асоціації студентів та Всеукраїнського об’єднання тренерів з футболу, найкращим тренером у студентському футболі за підсумками 2021 року визнано Олексія Воробйова – суддю національної категорії з футболу, наставника збірної команди з міні-футболу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», старшого викладача кафедри фізичного виховання.

Олексій Воробйов – вихованець групи підготовки «Колоса» (Полтава) та Харківського спортивного інтернату. 27 років віддав професійній діяльності у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка, працює на посаді  старшого  викладача   кафедри фізичного виховання, викладає навчальні дисципліни «Фізичне виховання» та «Теорія і методика викладання футболу». Автор (співавтор) понад 20 наукових і навчально-методичних праць. Тренер збірних  команд  університету з  футболу, футзалу, пляжного футболу. Неодноразовий переможець і призер студентських змагань.

Лауреатами номінації «Найкращий  тренер студентського футболу» ставали: у  2018 році – Сергій  Швець (Київський університет імені Бориса Грінченка), у  2019 році – Василь Івегеш (ФК «Тернопіль-Педуніверситет»), у  2020 році ‒ Олексій Яценко (СК «КНТЕУ-Меркурій», Київ).

Нагородження цьогорічних лауреатів почесних номінацій «VBET Ліга», «Перша ліга», «Друга ліга», «Аматорський футбол», «Студентський футбол», «Жіночий футбол»  Всеукраїнське б’єднання тренерів з футболу планує провести перед першими матчами весняної частини сезону. Традиційна церемонія, яка проводилася  у столиці у 2018-2020 роках, цьогоріч знову не відбудеться через карантинні заходи для запобігання поширення COVID-19.

Нагадаємо, у 2020 році команда політехніки увійшла до ТОП-5 найсильніших студентських футбольних команд України, а цього року перемогла на XVII Універсіаді Полтавщини і на Всеукраїнських пляжних іграх серед студентів «Beach Games».

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»