2021-09-28

Викладача політехніки – заслуженого тренера України нагороджено премією Полтавської міської ради

З нагоди Дня фізичної культури та спорту України за вагомий особистий внесок у розвиток спорту на Полтавщині заслуженому тренеру України, викладачеві Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Павлу Манді присуджено премію Полтавської міської ради.

Викладача політехніки – заслуженого тренера України нагороджено премією Полтавської міської ради

Відповідне рішення оприлюднили на офіційному сайті міськради. Згідно рішення Полтавської міської ради, кращим спортсменам, тренерам, ветеранам спорту та фахівцям фізичної культури, які зробили вагомий внесок у розвиток молодіжного та професійного спорту на теренах Полтавської області, продемонстрували високий професіоналізм у якісній підготовці спортсменів, фахівців у сфері фізичної культури, присуджено премії Полтавської міської ради.

Грошові відзнаки з нагоди Дня фізичної культури та спорту України отримають близько сотні полтавців – заслужені тренери України з різних видів спорту, тренери-викладачі дитячо-юнацьких спортивних шкіл, фахівці галузі фізичної культури та ветерани спорту, що представляли Україну на Олімпійських, параолімпійських та Дефлімпійських іграх, чемпіонатах Європи та світу, в тому числі заслужені майстри спорту України, заслужені працівники фізичної культури та спорту, заслужені працівники освіти, майстри спорту України та СРСР, ветерани, які працювали та працюють в галузі фізичної культур та спорту, в дитячо-юнацьких спортивних школах.

Серед нагороджених – заслужений тренер України, тренер з гирьового спорту, важкої атлетики, суддя національної категорії, старший викладач кафедри фізичного виховання Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Павло Якович Мандя.

Варто відзначити той факт, що 37 вихованців легендарного тренера стали майстрами та заслуженими майстрами України з гирьового спорту, сотні спортсменів продемонстрували відмінні результати на змаганнях національного та міжнародного рівнів, Чемпіонатах України, Європи та світу тощо. А один його вихованець, випускник Полтавської політехніки, став абсолютним чемпіоном спортивного фестивалю Арнольда Шварценеггера у США.

Заслужений тренер України Павло Мандя як спортсмен має ряд особистих досягнень у важкій атлетиці: результат на змаганнях 1958 року у ваговій категорії до 60 кг: жим – 100 кг, ривок – 97,5 кг, поштовх – 127,5 кг. Даний рекорд тримався 27 років, доки його не побив вихованець Павла Яковича.

Розмір премії становить 6211,18 гривень. Загалом з бюджету Полтавської міської територіальної громади планують витратити трохи більше 300 тисяч гривень. Раніше Полтавський міський голова Олександр Мамай вручив сертифікати на грошові винагороди паралімпійцям – студентам і випускникам Полтавської політехніки, які вибороли 10 медалей різного ґатунку.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»