2024-06-10

«Вільні читають українською!»: у рамках Всеукраїнського проєкту політехніка передала зібрані книги до бібліотек Херсонської області

Полтавська політехніка приєдналася до Всеукраїнського проєкту збору книжок «Вільні читають українською!», передавши понад 150 зібраних студентами, викладачами та співробітниками університету книг до бібліотек Херсонської області.

«Вільні читають українською!»: у рамках Всеукраїнського проєкту політехніка передала зібрані книги до бібліотек Херсонської області

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» активно долучився до участі у Всеукраїнському проєкті збору книжок «Вільні читають українською!». Проєкт має на меті наповнити бібліотеки, бібліотечні куточки та книжкові полиці у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Сумській областях українськими книжками. 

Збір книг по всій країні ініційований Уповноваженим із захисту державної мови за підтримки Міністерства освіти і науки України, Всеукраїнського проєкту «Єдині» та студентських мовних омбудсменів.

Упродовж кількох місяців студенти, науково-педагогічні працівники, співробітники Полтавської політехніки, усі бажаючі приносили книги до Науково-технічної бібліотеки Полтавської політехніки. 

Спільними зусиллями вдалося зібрати понад 150 книг, серед яких - твори сучасної української літератури, світова та вітчизняна класика, науково - популярні видання українською мовою. 

За словами мовного омбудсмена Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», заступниці декана факультету філології, психології та педагогіки, кандидатки філологічних наук, доцентки Ірини Денисовець, у стінах Полтавської політехніки створені комфортні умови для забезпечення повноцінного функціонування української мови як державної мови, її популяризації та використання у освітньому процесі та повсякденному житті, а також підтримки читання української та україномовної літератури та навіть для збереження ментального здоров'я співгромадян, яким читання допомагає долати стрес. Тому багатопрофільний класичний університет всіляко підтримує цю ініціативу та приєднується до благодійних проєктів, зокрема до проєкту «Вільні читають українською!».

До підтримки активних державних ініціатив заохочує цілеспрямовану студентську молодь Полтавської політехніки декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева, яка всебічно сприяє гармонійному розвитку, навчанню та особистісному становленню майбутніх фахівців. 

«Приємно, що до освітньої ініціативи долучилися студенти, представники Студентського парламенту та Профспілкового комітету студентів та аспірантів Національного університету імені Юрія Кондратюка, які продемонстрували відкриту громадянську позицію, патріотизм та любов до друкованого слова. Пишемо та читаємо українською», - зазначила очільниця факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки. 

Нещодавно політехніка взяла участь у всеукраїнському форумі, присвяченому майбутньому української освіти.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»