2023-11-17

Вільнюський університет прикладних наук запрошує до участі у програмах академічної мобільності Erasmus+

Вільнюський університет прикладних наук Vilnius University of Applied Sciences (Литва) запрошує 1 науково-педагогічного працівника чи співробітника політехніки та 1 студента взяти участь у грантовій програмі академічної мобільності Erasmus+ KA171 у 2023/2024 навчальному році. Дедлайн подачі заявок – 22 листопада 2023 року.

Вільнюський університет прикладних наук запрошує до участі у програмах академічної мобільності Erasmus+

Партнер Полтавської політехніки – Вільнюський університет прикладних наук Vilnius University of Applied Sciences (Литва) запрошує 1 науково-педагогічного працівника чи співробітника політехніки та 1 студента 2-5 курсу ННІ інформаційних технологій та робототехніки, ННІ фінансів, економіки, управління та права та факультету філології, психології та педагогіки взяти участь у грантовій програмі академічної мобільності Erasmus+ KA171 у 2023/2024 навчальному році.

Викладачі та студенти, які бажають взяти участь у програмі і які відповідають вимогам, викладеним нижче, можуть подавати заявки на участь у конкурсі до відділу міжнародних зав’язків.

Інформація для студентів:

Програми, які можуть підійти здобувачам вищої освіти Полтавської політехніки:

  1. Faculty of Electronics and Informatics:
  1. Faculty of Economics:
  1. Faculty of Business Management:
  1. Faculty of Pedagogy:
  1. Faculty of Arts and Creative Technologies:

Мова навчання – англійська (рівень B2/C1).

Бажаючі взяти участь у програмі обміну можуть ознайомитись зі змістом запропонованих програм (див. «Spring Semester»). За посиланням доступна детальна інформація про зміст курсів та очікувані результати навчання. Перш ніж подавати заявку до міжнародних зав’язків рекомендується проконсультуватись із викладачами стосовно відповідності програм, запропонованих Вільнюським університетом прикладних наук, освітній програмі, за якою навчається студент.

Учасники програми мобільності протягом 5 місяців отримуватимуть стипендію у розмірі 1050 EUR. Приймаюча сторона (Вільнюський університет прикладних наук) забезпечить поселення в гуртожиток.

Вимоги до кандидатів/кандидаток:

  • закордонний паспорт, діючий мінімум до серпня 2024 року;
  • виписка про високі показники академічної успішності;
  • англійська мова на рівні B2/C1;
  • наявність медичного страхування на весь період навчання в Литві;
  • мотиваційний лист;
  • СV;
  • сертифікат про підтвердження рівня знань англійської мови (за наявності);
  • копія ID-картки (українського паспорту);
  • копія закордонного паспорту.

Виписка про успішність (transcript of records), мотиваційний лист (motivation letter), автобіографія (CV), сертифікат про підтвердження рівня знань англійської мови (a certificate proving their level of English) подаються англійською мовою.

Усі відібрані студенти-учасники програми обміну зобов’язані самостійно купити медичне страхування на весь період навчання в Литві. Кошти, витрачені на страхування, не відшкодовуються.

До участі у конкурсу допускаються як студенти, що знаходяться в Україні, так і ті студенти, що наразі перебувають за кордоном.

За вимогами програми Erasmus+ та згідно угоди між вузами, при відборі кандидатів, за умови однакових показників академічної успішності та рівня знань англійської мови, перевага надаватиметься студентам із малозабезпечених сімей; студентам, які мають малих дітей; студентам з обмеженими фізичними можливостями; студентам, які були всиновлені; студентам із хронічними хворобами чи іншими особливими потребами, пов’язаними із здоров’ям.

При відборі кандидатів також враховуватимуться будь-які соціальні, волонтерські, освітні, наукові ініціативи, програми, проєкти, у яких брав/брала участь кандидат/кандидатка.

Кандидати, які прагнуть взяти участь у програмі, повинні успішно скласти тест та пройти співбесіду з англійської мови. Крім цього, їм потрібно підготувати пакет документів, який необхідно буде включити до аплікаційної заявки.

Вільнюський університет прикладних наук залишає за собою право провести співбесіду у дистанційному режимі з усіма кандидатами, що подали заявки на участь.

Орієнтаційний тиждень для студентів-іноземців зазвичай починається за тиждень до початку семестру з метою допомогти студентам познайомитися з кампусом та містом, а також системою навчання, матеріально-технічною базою та електронною системою університету. Усім студентам, які беруть участь у академічних програмам обміну, наполегливо рекомендується взяти участь у орієнтаційному тижні.

При відборі учасників програми остаточне рішення приймається Вільнюським університетом прикладних наук.

Інформація для викладачів:

Вільнюський університет прикладних наук запрошує 1 викладача або співробітника університету взяти участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ KA171 у весняному семестрі 2023/2024 н.р.

Варіанти участі у програмах обмінів:

  • 1) Academic staff is most welcome to join the International Teaching Week in early Spring, March 4-8, 2024: http://iw.viko.lt/
  • Academic and/or non-academic staff members are most welcome to join the International Staff Training Week in Spring, May 6-10, 2024: http://stafftraining.viko.lt/

Програма обміну (teaching або training) триватиме 5 днів (+ 2 дні дороги). Учасник програми обміну отримає грант на проживання та харчування (інформація стосовно точної суми гранту буде надана пізніше).

Мова обміну – англійська (рівень B2 і вище).

Кандидати на участь у програмі обміну повинні подати до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф) в друкованому та електронному вигляді (interoffice@nupp.edu.ua) інформацію про себе разом із автобіографією (CV) та мотиваційним листом (motivation letter).

Після відбору кандидатів Полтавською політехнікою, координатор мобільності з Вільнюського університету прикладних наук залишає за собою право зв'язатися з заявником для проведення онлайн-інтерв'ю або запросити додаткову інформацію чи документи.

За більш детальною інформацією звертатись до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координатора програми – к.філол.н., доцента кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

Нещодавно студентки політехніки розповіли про навчання в одному з провідних вузів Нідерландів.

Нагадаємо, студентки політехніки вивчають діяльність європейських бізнес-брендів, навчаючись за програмою академічного обміну в румунському університеті.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»