2020-12-11

Волонтери політехніки нагороджені дипломом за активну благодійну діяльність

Полтавський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді нагородив загін «Polytechnic Volunteers» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» дипломом за активну волонтерську діяльність та участь в онлайн-фестивалі добрих справ «Я волонтер, і цим пишаюсь!»

Волонтери політехніки нагороджені дипломом за активну благодійну діяльність

З нагоди Міжнародного дня волонтера студентів-волонтерів відзначили дипломом за активну волонтерську діяльність та всебічну підтримку міських ініціатив, популяризацію здорового способу життя серед сучасної молоді міста. Нещодавно волонтерський загін «Polytechnic Volunteers» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяв участь в онлайн-фестивалі «Я волонтер, і цим пишаюся!», організованому Полтавським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді.

«Надзвичайно приємно, що наші ініціативи підхоплюють та підтримують студенти інших закладів вищої освіти, а відзнака діяльності наших волонтерів на міському рівні – знак того, що ми на правильному шляху. Дякую за небайдужість, готовність безкорисливо допомагати, долучатися до ініціатив та добрих справ. Зичу усім добра, життєвого оптимізму та життєвої енергії!», – подякував президент студентського парламенту Полтавської політехніки Олександр Литвиненко.

Загін очолює Надія Семеренко – заступниця президента студентського парламенту Полтавської політехніки з благодійного та військово-патріотичного напряму, студентка групи 301-СЕ спеціальності «Екологія» Навчально-наукового інституту нафти і газу.

Волонтери Полтавської політехніки систематично беруть участь у щорічних благодійних студентських Балах «Допомогти так легко», займаючись спонсорством заходу, пошуком партнерів, забезпеченням персоналом та збором коштів для благодійної мети. Допомогали Збройним Силам України – передали спеціальне обладнання для проведення тренувань із стрільби військовій частині 179-го Навчально-тренувального центру військового зв’язку.

Щорічно студенти університету долучаються до акцій добровільної здачі крові для поповнення банку крові Полтавської обласної станції переливання крові, Всеукраїнської акції «Серце до серця» для збору коштів на придбання медичного обладнання у дитячі лікарні міста Полтави, купували медикаменти і обладнання для Полтавського військового шпиталю. Студенти-волонтери не пропускають традиційну подію року – вже IV Форум волонтерів «Здорове місто – це в наших руках», популяризуючи і дотримуючись принципів eco-friendly активізму, приділяють величезну увагу розвитку системи громадського здоров’я та популяризації здорового способу життя у місті.

«Наші студенти охоче долучаються до волонтерської діяльності, збору подарунків, іграшок для дитячих притулків, надання благодійної допомоги тим, хто її потребує. Протягом навчального року проводимо круглі студентські столи, різноманітні тренінги, зустрічі з волонтерами Корпусу Миру, співпрацюємо з міськими та обласними громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування.

Учасники волонтерського загону пройшли успішне навчання у міській «Школі волонтерів» та отримали відповідні сертифікати. Участь у подібних проєктах – додатковий стимул для сучасної молоді змінювати українське суспільство на краще. А найкраща популяризація виходить, якщо починати з себе», – прокоментувала очільниця загону Надія Семеренко.

На початку листопада в рамках Всеукраїнської екологічної акції «Посади своє дерево» студенти Полтавської політехніки посадили «залізне» дерево на згадку про ювілей університету.

Вітаємо наших волонтерів і пишаємося! Бажаємо нових досягнень!

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»