2021-09-28

Всесвітній день туризму відзначили студентським квестом

Науково-педагогічні працівники та студенти Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки провели квест, присвячений Всесвітньому дню туризму. Цікаві Telegram-завдання, ребуси та головоломки для команд-учасниць розробили студенти-третьокурсники кафедри міжнародних економічних відносин та туризму.

Всесвітній день туризму відзначили студентським квестом

Традиційно, 27 вересня, у Всесвітній день туризму викладачі та студенти Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели квест «Стежками Політехніки», присвячений історії та сучасності університету. Виклики квесту прийняли студенти першого-другого курсів спеціальностей 292 «Міжнародні економічні відносини» та 242 «Туризм». Роботу студентських команд координували науково-педагогічні працівники кафедри міжнародних економічних відносин та туризму університету – кандидат економічних наук, доцент Надія Бакало та кандидат економічних наук, доцент Вікторія Маховка.

Авторський маршрут та питання квесту «Стежками Політехніки» були розроблені студентами-третьокурсниками спеціальності 242 «Туризм» університету в рамках навчальної дисципліни «Організація екскурсійної діяльності та музеєзнавство». Підготовлені завдання спонукали студентів молодших курсів якомога більше дізнатися про пам’ятки, визначні місця, пов’язані з історією та сучасним розвитком університету як потужного науково-освітнього та інноваційного центру Полтавського регіону, та навчити молодь добре орієнтуватися на локаціях Полтавської політехніки.

«Традиція проведення студентських квестів міцно укорінюється у життя нашої кафедри, таким чином популяризуємо позитивний імідж університету як закладу вищої освіти, де відмінно поєднуються освітні традиції та сучасні наукові тенденції, де панує доброзичлива атмосфера та створені можливості для результативного саморозвитку! Радіємо, що наші студенти долучаються до таких заходів, надихаючись змістовно проведеним дозвіллям», – прокоментувала кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Надія Бакало.

За умовами гри студенти поділилися на дві команди, завдання від організаторів капітани отримували у Telegram. Оцінювалися темп та правильність виконаних дій. Командам-учасницям було запропоновано сім ключових локацій, які необхідно було пройти швидко та якісно. На кожній локації студенти робили селфі з вгаданим об’єктом та надсилали фото організаторам, натомість отримували наступне запитання, на яке повинні були відповісти протягом 1,5 хв. Найбільший інтерес у першокурсників викликали ребуси, над розгадкою яких тривалий час усі «ламали» голову, та робота з географічними координатами, де бракувало кількох цифр. Щоб їх відгадати, довелося трошки поміркувати обом командам.

У результаті захоплюючого інтелектуального протистояння переможцем стала команда «Турист», учасники якої найшвидше відповіли на питання та знайшли всі знакові об’єкти на території Полтавської політехніки, Полтавського міського парку культури та відпочинку «Перемога». По завершенню заходу обидві команди отримали смачні призи та поділилися власними враженнями і приємними емоціями. Панувала одностайна думка – подібні традиції необхідно продовжувати, щоб якомога більше студентів мали можливість дізнатися цікаві подробиці з життя колишнього Інституту шляхетних дівчат.

Раніше спортсмени університету відзначили свято кулінарним конкурсом та естафетами на свіжому повітрі та масштабним велопробігом разом з представниками ГО «ВелоПолтава».

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»