2022-10-26

Екологи Полтавської політехніки висадили 3000 дерев у рамках Президентської ініціативи

В рамках Президентської програми «Зелена країна» викладачі та студенти кафедри прикладної екології та природокористування Полтавської політехніки долучилися до ініціативи та висадили 3000 сіянці сосни звичайної у Малоперещепинському лісництві.

Екологи Полтавської політехніки висадили 3000 дерев у рамках Президентської ініціативи

25 жовтня викладачі та студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» долучилися до реалізації Президентської програми «Зелена країна». Екологи університету висадили сіянці сосни звичайної у кількості 3000 шт. в Малоперещепинському лісництві  ДП «Полтавський лісгосп» (село Мала Перещепина Полтавської області).

До ініціативи долучилися викладачі ННІ нафти і газу кафедри прикладної екології та природокористування: завідувачка кафедри прикладної екології та природокористування, доктор технічних наук Олена Степова; кандидатка біологічних наук, доцент Наталія Смоляр; кандидатка біологічних наук, доцентка Олена Ганошенко. Також в заході взяли участь студенти 1 курсу спеціальності «Відновлювальна теплоелектроенергетика, альтернативні види палива та захист довкілля», 2 та 3 курсу спеціальності «Екологія».

«Ми долучились до реалізації екологічної ініціативи "Масштабне заліснення України" шляхом висадки лісових культур, а саме сіянців сосни звичайної на території Малоперещепинського лісництва ДП  Полтавське лісове господарство.

Значні масштаби знищення лісового фонду України можуть призвести до екологічної катастрофи. Значно погіршується якість лісових ресурсів. Найбільшу площу займають в лісових насадженнях молодняк та середньовікові насадження, а достигаючих та стиглих деревостанів лише 10 та 7 відсотків відповідно.

За показником лісистість Україна належить до малолітніх країн Європи. А роль лісів в якості життя людини дуже значна. Тому надзвичайно актуальною на сьогодні впроваджувати заходи зі збереження та відтворення лісів», – зазначила доктор технічних наук, завідувачка кафедри прикладної екології та природокористування Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" Олена Степова.

«Зелена країна» – програма Президента України, яка ставить за ціль за 3 роки висадити 1 мільярд нових дерев, за 10 років – збільшити площу лісів в Україні на 1 мільйон гектарів. Головна мета проєкту – збереження лісового фонду України, належного захисту і відтворення лісів, створення сприятливих умов для ведення лісового господарства на засадах сталого розвитку з урахуванням природних умов.

Раніше науковці політехніки провели всеукраїнський науково-практичний семінар «Навколишнє середовище і здоров’я людини».

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»