2022-08-29

Експертка СпівДії провела консультації з питань працевлаштування для внутрішньопереміщених осіб

29 серпня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» експертка платформи СпівДія Вікторія Бондаренко провела консультації для вимушених переселенців, які мешкають у студмістечку, щодо працевлаштування, актуальних вакансій та кар'єрного розвитку.

Експертка СпівДії провела консультації з питань працевлаштування для внутрішньопереміщених осіб

Платформа СпівДія запустила проєкт «Працевлаштування» у 10 регіонах України. Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» підтримав проєкт та став майданчиком для роботи експертів з метою надання безкоштовної експертної допомоги з пошуку роботи для внутрішньопереміщених осіб.

У рамках проєкту фахівці ринку праці надають індивідуальні консультації для внутрішньопереміщених осіб щодо працевлаштування та кар'єрного, особистісного зростання. Консультанти відвідують шелтери, гуртожитки, гуманітарні штаби, молодіжні центри, місцеві центри зайнятості, коледжі, асоціації бізнесу та благодійні фонди.

Кар’єрний консультант Вікторія Бондаренко презентувала перспективи розвитку сучасного ринку праці, особливості складання резюме, підготовки до співбесід, ресурси для пошуку роботи та найновішу інформацію про актуальні вакансії.

«Через війну 4,8 мільйона українців лишилися без роботи. Такі дані наводить Міжнародна організація праці, що є агентством ООН. Аби ця цифра не зростала, а навпаки, зменшувалась, команда СпівДії за підтримки Мінмолодьспорту запустила новий напрям — СпівДія Працевлаштування.

Наші кар’єрні консультанти не лише допомагають людям із працевлаштуванням, а й проводять презентації проєкту для групи людей, які хочуть знайти роботу і роботодавців. Проєкт поєднує в собі запити від громадян, які шукають можливість для працевлаштування, чи компаній, які мають актуальні вакансії, а також надання консультацій у сфері кар'єрного розвитку.

Це дає людям можливість задати питання, які турбують їх в кар’єрному плані, сформувати очікування щодо участі та визначитись із запитом з яким вони згодом прийдуть до нас на кар’єрну консультацію», – прокоментувала експертка.

Отримати безкоштовну кар’єрну консультацію за потреби можна також за попередньою реєстрацією:

https://airtable.com/shrcBZJoLDJfn9r56

Раніше вимушені переселенці і міський голова нагородили колектив політехніки подяками, а переселенці з дітьми отримали продуктові ваучери від Товариства Червоного Хреста.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»