2022-07-01

Переселенці з дітьми отримали продуктові ваучери від Товариства Червоного Хреста

У рамках проєкту «Забезпечення базових потреб в продуктах харчування сімей з дітьми, які постраждали внаслідок військових дій в Україні» волонтери Товариства Червоного Хреста завітали до Полтавської політехніки. Сім’ї вимушених переселенців отримали ваучери на покупки для дітей у мережі «Сільпо».

Переселенці з дітьми отримали продуктові ваучери від Товариства Червоного Хреста

Внутрішньо переміщені особи, які наразі живуть у Полтаві та мають про це відповідну довідку, можуть отримати додаткову допомогу від Товариства Червоного Хреста. Адміністрація Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і студмістечка організували роботу пункту видачі ваучерів у центральному корпусі, щоб спростити вимушеним переселенцям доступ до гуманітарної допомоги.

«Зараз у фокусі діти, віком до 17 років. Ми видаємо один ваучер на 2200 грн для однієї дитини тим, хто ще не отримував на офісі Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста України», – пояснила волонтерка ТЧХУ Лідія Костигіна.

Ваучер для внутрішньо переміщених осіб дає змогу людині придбати продукти першої необхідності й покрити базові потреби на суму в 2200 грн в мережі супермаркетів «Сільпо». Наразі дана програма реалізується в шести областях: Полтавській, Житомирській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській та Черкаській. Строк дії сертифікатів – до кінця грудня 2023 року.

Контактний телефон Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста: +380532568479.

Нещодавно гоголівці подарували романтичну казку «Всі миші люблять сир», а студенти порадували малечу солодощами, а вимушені переселенці і міський голова нагородили колектив політехніки подяками.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»