2022-10-04

Захисники відзначили колектив політехніки за внесок у перемогу України

Почесні гості урочистостей до Дня працівника освіти – представники ЗСУ відзначили колектив політехніки за внесок у перемогу України. Захисники подякували університету за науково-технічну і гуманітарну допомогу та вручили ректору Володимиру Онищенку відзнаки.

Захисники відзначили колектив політехніки за внесок у перемогу України

До Полтавської політехніки на урочистий захід завітали представники Збройних Сил України – полковник, заступник військового комісара Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Едуард Бородай, підполковник, заступник командира військової частини Петро Гоц та випускник університету Андрій Поставний

«Вітаю всіх з Днем працівника освіти! Дуже приємно, що в такий непростий для держави час всі ви знайшли змогу відновити навчальний процес. Продовжуйте передавати свої знання студентам і учням, бо саме їм доведеться відновлювати нашу країну після війни.

Сьогодні у кожного свій фронт – хтось зі зброєю в руках захищає нашу державу, хтось займається волонтерством, хтось надає посильну допомогу ЗСУ. Полтавська політехніка на своїй ділянці успішно протидіє військовій агресії. Я бажаю вам в цьому успіху!» – побажав колективу університету Едуард Бородай.

Від імені військової частини, яка бере участь у бойових діях, полковник Едуард Бородай передав слова подяки ректору та колективу університету за надання науково-технічної допомоги щодо підвищення боєготовності їх підрозділу та вручив лист-подяку ректору Володимиру Онищенку та Подяку колективу Полтавської політехніки.

У свою чергу ректор університету Володимир Онищенко відзначив науково-педагогічних працівників університету в особі кандидата технічних наук, доцента кафедри будівельних конструкцій Сергія Жигілія, які своїми інноваційними розробками посприяли підвищенню рівня бойових сил ЗСУ. Колектив науковців допоміг зробити з самохідної установки потужну, мобільну артустановку, яка позитивно витримала випробування.

Науковця нагороджено Почесною грамотою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за ефективну роботу та вагомий особистий внесок у розвиток територіальної оборони та цілісності нашої держави, сумлінну працю, активну громадянську позицію та патріотизм.

«Наші випускники, які зараз на фронті, коли виникла потреба не особливо замислювалися над тим, до кого звертатися. Вони звернулися до нас з впевненістю, що в цьому закладі їм допоможуть. Звісно, це результат нашої спільної роботи і я думаю, що він буде проявлятися в подальшому не один раз», – прокоментував Сергій Жигілій.

Заступник командира, підполковник Петро Гоц від імені захисників з десантно-штурмових військ та від себе особисто теж висловив побажання науково-педагогічним працівникам університету.

«Нашу вдячність не можна так просто виразити словами. Ваша всебічна допомога надає нам впевненості у нашій перемозі. Вона наближає нашу перемогу. Приємно, що ваш потужний університет не зупиняється та продовжує досягати успіхів у підготовці спеціалістів та професіоналів. Так тримати!» – сказав Петро Гоц

Підполковник вручив Володимиру Онищенку Подяку, коін та плакет підрозділу десантно-штурмових військ, а також висловив подяку волонтерам політехніки за надання допомоги військовій частині.

«З перших днів війни я жодного разу від вас не почув «ми не можемо». Потрібні запчастини до техніки – ви їх знаходили. Потрібно було маскування – ви його знаходили. Ні ви, Володимире Олександровичу, ні Волонтерський штаб жодного разу нам не відмовили. Адміністративно-господарська частина варила загороджувальні елементи на блокпости, студенти й викладачі їздили з нами на організацію кругової оборони міста Полтава. Ваш колектив – це величезна сім'я, яка з перших днів включилася в цю війну й щодня продовжує нас підтримувати», – подякував випускник університету, а нині військовий Андрій Поставний.

На знак вдячності Полтавській політехніці Андрій Поставний вручив представникам Волонтерському штабу університету стяг підрозділу.

Нагадаємо, з нагоди Дня працівника освіти ректор відзначив співробітників Полтавської політехніки за досягнення.

Раніше замість традиційної вечірки для першокурсників Волонтерський штаб Полтавської політехніки організував благодійний концерт зі збором коштів на позашляховик для Збройних Сил України (за годину зібрали 35 000 гривень), а влітку студенти Полтавської політехніки за вечір зібрали кошти на тепловізор для ЗСУ.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»