2024-04-02

«Black Sea Science 2024»: студенти політехніки відзначені за високий рівень представлених на міжнародному конкурсі наукових досліджень

У рамках першого етапу Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science» члени журі високо оцінили рівень представлених наукових робіт студентки спеціальності «Маркетинг» Яни Чорноус та магістранта спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Костянтина Омельяненка. Студенти політехніки презентували дослідження, присвячені інноваційним рішенням щодо управління відходами та АВС-аналізу як підвищенню ефективності господарської діяльності підприємства.

«Black Sea Science 2024»: студенти політехніки відзначені за високий рівень представлених на міжнародному конкурсі наукових досліджень

На базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association відбувся дистанційний Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024».

До складу журі конкурсу увійшли 144 науковців, серед яких 92 з 23 зарубіжних країн - Ангола, Бенін, США, Німеччина, Швейцарія, Італія, Великобританія, Греція, Китай, Туреччина, Оман, Литва, Латвія, Словаччина, Естонія, Хорватія, Казахстан, Польща, Грузія, Румунія, Азербайджан, Болгарія та Молдова.

За результатами першого етапу дистанційного Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024» за напрямом «Економіка і управління» члени висококваліфікованого журі високо оцінила рівень наукової роботу студентки першого (бакалаврського) рівня спеціальності 075 Маркетинг Яни Чорноус та студента другого (магістерського) рівня спеціальності 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність Костянтина Омельяненка.

Дослідження студента-магістранта Полтавської політехніки Костянтина Омельяненка «INNOVATIVE SOLUTIONS OF THE WASTE MANAGEMENT SYSTEM: UKRAINE AND THE EU» («Інноваційні рішення системи управління відходами: Україна та ЄС») було присвячене інноваційним рішенням у сфері безпечного збору та переробки сміття. Наукова робота була виконана на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в рамках освітнього модуля Проєкту Жан Моне Erasmus+ «Реформування екологічної, енергетичної, економічної та фінансової сфер України в умовах євроінтеграції».

Наукова робота студентки першого (бакалаврського) рівня спеціальності 075 Маркетинг Яни Чорноус «Інструменти АВС-аналізу для підвищення ефективності господарської діяльності підприємства» («TOOLS OF ABC ANALYSIS TO INCREASE THE EFFICIENCY OF ENTERPRISE BUSINESS ACTIVITY») присвячена пошуку інструментів АВС-аналізу для підвищення ефективності підприємницької діяльності (на матеріалах ТОВ «ЮГФУД»).

Роботи виконані та представлені на високому рівні виключно англійською мовою. До Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024» студентів готувала науковий керівник – кандидатка технічних наук, доцентка кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Полтавської політехніки Ксенія Чичуліна.

Члени висококваліфікованого журі високо оцінили представлені наукові роботи, відзначивши їхню актуальність, наукову новизну та практико-орієнтований характер.

За результатами інтелектуальних змагань студентів Полтавської політехніки нагороджено іменними сертифікатами за участь у престижному міжнародному науковому конкурсі.

Варто відзначити, до участі в першому етапі конкурсу на розгляд висококваліфікованого журі було прийнято 358 робіт з українських та зарубіжних закладів вищої освіти - університетів Оману, Литви, Німеччини, Сербії, Польщі, Румунії, Грузії, Казахстану, Болгарії, Молдови та Узбекистану.

На першому етапі конкурсу відбулося рецензування наукових робіт членами журі та обговорення їх онлайн на засіданнях. За кожним напрямком були визначені фіналісти (25% прорецензованих робіт згідно з рейтингом), які запрошені до участі у другому етапі конкурсу.

Щиро вітаємо талановитих студентів та їхнього наукового керівника! Зичимо нових досягнень та вагомих здобутків у наукових пошуках!

Нагадаємо, раніше студент політехніки став бронзовим призером міжнародного наукового конкурсу «Black Sea Science», дослідивши «розумну» системи контролю мікроклімату.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»