2023-04-13

Студент політехніки став бронзовим призером міжнародного наукового конкурсу «Black Sea Science», дослідивши «розумну» системи контролю мікроклімату

Студент спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» ННІ ІТ та робототехніки Полтавської політехніки Андрій Остапенко став бронзовим призером Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science», що проходив на базі Одеського національного технологічного університету. Молодий науковець нагороджений дипломом ІІІ ступеня, дослідивши «розумну» систему контролю параметрів мікроклімату в тепличних приміщеннях.

Студент політехніки став бронзовим призером міжнародного наукового конкурсу «Black Sea Science», дослідивши «розумну» системи контролю мікроклімату

23 березня 2023 року на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association пройшов другий етап Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science», до складу висококваліфікованого професійного журі якого увійшли 145 науковців з України, Анголи, Республіки Бенін, Сполучених Штатів Америки, Німеччини, Швейцарії, Італії, Великобританії, Греції, Китаю, Туреччини, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії, Чехії, Казахстану, Республіки Польща, Грузії, Румунії, Азербайджану, Болгарії та Молдови. Презентовані ґрунтовні наукові дослідження отримали схвальні відгуки представників академічної наукової спільноти та відзначилися науковою новизною і глибокою актуальністю.

На перший етап конкурсу було подано 378 робіт з українських та зарубіжних закладів вищої освіти, зокрема університетів з Німеччини, Омана, Алжира, Литви, Індії, Сербії, Хорватії, Пакистану, Польщі, Грузії, Казахстану, Болгарії та Молдови. Члени журі прорецензували наукові роботи учасників та обговорили їх у онлайн-форматі на засіданнях. За кожним напрямком визначили фіналістів (25% прорецензованих робіт згідно з рейтингом) та запросили представити свою роботу на підсумковій онлайн-конференції.

Наукова робота студента групи 201-МЕ спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Андрія Остапенка «Intelligent control system of greenhouse microclimate parameters» посіла третє призове місце. Члени висококваліфікованого журі високо оцінили представлену наукову роботу, відзначивши її актуальність, наукову новизну та практико орієнтований характер. У загальному підсумку студентське дослідження за напрямом «Енергетика та енергоефективність» отримало 93 конкурсних бали.

Науковим керівником та натхненницею виступила кандидатка технічних наук, доцентка кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацй Полтавської політехніки Світлана Кислиця, яка невпинно працює над популяризацією розвитку молодіжної науки серед студентів та випускників університету.

За результатами інтелектуальних змагань студента Полтавської політехніки Андрія Остапенка та його наукового керівника нагороджено дипломом і сертифікатами, а робота переможця буде опублікована у збірнику наукових робіт учасників конкурсу. Завідувач кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацій Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки, доктор технічних наук, професор Олександр Шефер привітав студента і наукового керівника з досягненням.

«Здобутий сумлінною працею диплом бронзового призера престижного міжнародного наукового конкурсу неодмінно послугує додатковим позитивним стимулом для молодого науковця активно продовжувати плідну роботу над власним науково-освітнім розвитком. Маючи досить сильну конкуренцію з числа студентів найпотужніших університетів нашої країни, не збираємося зупинятися на досягнутому, плануємо й в подальшому презентувати результати власних напрацювань на високому науковому рівні. Твердо переконані, що наші дослідження знайдуть своє широке практичне застосування», – прокоментувала науковий керівник, кандидатка технічних наук, доцентка кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацй Полтавської політехніки Світлана Кислиця.

Щиро вітаємо переможця та його наукового керівника! Зичимо нових досягнень та вагомих здобутків у наукових пошуках!

Нагадаємо, раніше випускниця політехніки створила проєкт «розумної» зупинки громадського транспорту у Полтаві, а дипломну роботу присвятила благоустрою у Мілані, а ще один випускник створив універсальний наземний дрон і виклав у вільний доступ програму для його модифікації.

Нещодавно вихованець гуртка «Робототехніка» став призером обласного конкурсу, представивши проєкт робототехнічної платформи дослідження місцевості, а магістрантка політехніки стала срібною призеркою наукового конкурсу, дослідивши співпрацю України та ЄС у сфері органічного сільського господарства.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»