2022-02-02

Директорка ННІ ФЕУП стала спікеркою курсу фінансової грамотності для підлітків

Науковці кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права розробили перший модуль навчального курсу «PRO Гроші: фінансова грамотність для школярів», а директорка ННІ ФЕУП стала спікеркою курсу.

Директорка ННІ ФЕУП стала спікеркою курсу фінансової грамотності для підлітків

Щосуботи, з 29 січня по 26 лютого, у «Дія.Бізнес Полтава» підлітки готуються до дорослого фінансового життя на курсі «PRO Гроші: фінансова грамотність для школярів». Курс складається з 8 освітніх модулів. Мета курсу – підготувати підлітків до дорослого фінансового життя, розвинути впевненість школярів, навчити їх заощаджувати гроші та планувати витрати.

Упродовж місяця підлітки вчитимуться керувати своїми фінансами, грамотно розподіляти та примножувати гроші, разом із топовими спікерами, серед яких доктор економічних наук, професор, директорка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Ірина Черниш.

Курс складається з восьми освітніх модулів:

  1. «Що таке гроші та навіщо вони потрібні?»
  2. «Особисті фінанси: як підлітку підвищити дохід?»
  3. «Як планувати, щоб вистачало всім і на все?»
  4. «Як говорити про гроші й не посваритися?»
  5. «Банківська система: junior картки, банк у телефоні, електронні гроші»
  6. «Мистецтво інвестування: лайфхаки для підлітків»
  7. Гра-симуляція «Життєвий капітал».
  8. «Кіберграмотність: інструменти безпеки у діджиталізованому суспільстві».

Науковці кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування розробили для курсу освітній модуль «Що таке гроші та навіщо вони потрібні?». Завдання першого модуля – сформувати правильне ставлення школярів до грошей.

«Під час модуля ми зі школярами з’ясовували що таке гроші та з чого складається їхня вартість, чому їх буває замало і де підлітки можуть заробити, навіщо потрібні податки і як гроші «рухаються». Фінансова грамотність – дуже важлива складова сучасного виховання, адже це розвиток навичок заробляти, планувати, досягати фінансового благополуччя і  помірковано ставитись до грошей. Покоління Z та покоління Альфа диктує нові підходи до навчання і це чудовий досвід такого спілкування. Я у легкій і доступній формі ділилася напрацюваннями нашої потужної наукової школи кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування. Думаю, що діти тепер можуть бути «агентами змін» і навчать своїх друзів, батьків, бабусь та дідусів фінансовим знанням та навичкам для ухвалення виважених рішень. Дуже рекомендую відповідальним батькам звернути увагу на цей навчальний курс», – прокоментувала професор Ірина Черниш.

Реєстрація на навчальний курс на сайті Дія.Бізнес Полтава.

Раніше викладачі кафедри германської філології та перекладу гуманітарного факультету долучилися до проходження наукової практики учнями 6-9 класів, а Всеукраїнський молодіжний центр створив Telegram-бота, який за 15 хвилин вчить студентів безпечному працевлаштуванню.

 

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»