2023-11-20

До Міжнародного дня студента у Полтавській політехніці нагородили понад 200 студентів

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» урочисто відзначили Міжнародний день студента. Ректор, професор Володимир Онищенко привітав молодь з головним їхнім святом та відзначив подяками понад 200 кращих студентів університету та представників студентського самоврядування.

До Міжнародного дня студента у Полтавській політехніці нагородили понад 200 студентів

До Міжнародного дня студента у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулись скромні урочистості, під час яких кращих представників студентства Полтавської політехніки та молодіжних активістів університету відзначили з нагоди європейського свята студентської молоді.

Талановиту молодь університету, яка показала неабиякі успіхи в навчанні, освіті, науці, культурній та громадській діяльності привітали ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, заслужений працівник освіти України, професор Володимир Онищенко, в.о. президента Студентського парламенту Валерій Левченко та голова профспілкового комітету Олександр Дроботя.

«Дорогі друзі! Я вітаю найкращих студентів найкращого університету – Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з Міжнародним днем студента.

День студента у Полтавській політехніці кожного дня, бо вся діяльність університету зосереджена на створенні комфортного освітнього простору і наданні якісних освітніх послуг, навчанні найкращих, сучасних фахівців!

Мабуть, наш університет чи не єдиний, який провів цілий тиждень тематичних заходів і вже вдруге на цій сцені зіграв на біс гурт «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ».

Давайте подякуємо ЗСУ за можливість сьогодні проводити заходи, навчатися, здійснювати наукову діяльність. Спільними зусиллями зі студентами ми вже зібрали перший мільйон на підтримку захисників і Волонтерський штаб продовжує активну благодійну діяльність.

На ваш час навчання випали дуже непрості випробування. Повномасштабне вторгнення ворога – це, дійсно, дуже серйозні життєві випробування, які ми з вами гідно долаємо. І наш університет попри війну забезпечує якісне навчання. Вітаючи вас з цим святом, хотів би наголосити, щоб ви пам’ятали свої студентські роки й пам’ятали, якою ціною нам дається навчання сьогодні.

Ми з перших днів війни разом зі Студентським самоврядуванням створили Волонтерський штаб, на 33 день війни відновили навчання в форматі онлайн, з 15 серпня минулого року розпочали навчання наживо. Сьогодні міцно тримаємо свій освітній і науковий фронти.

Без перебільшення скажу, наш університет сьогодні – крутий заклад вищої освіти.

Я пишаюся тим, що в свій час закінчив його (аж на початку буремних  90-х років). І повірте, я гордий з того, що отримав тут освіту, яка дала мені можливість досягати успіху в житті, в науці, в спорті, адже Полтавська політехніка – це те місце, яке допомагає реалізувати мрію!

І студенти наші круті – отримують вітання від топових українських зірок!

Наш університет має ім'я Юрія Кондратюка – нашого видатного земляка, який був великим мрійником, і його мрія збулася, який не маючи вищої освіти й бувши ще школярем зробив розрахунок траєкторії, за якою американська компанія NASA відправила корабель на Місяць. Тому мрійте стати великими людьми, мрійте стати видатними Українцями. Максимально реалізуйте себе в спорті, науці, культурі, творчості та, безумовно, в органах студентського самоврядування, які створюють комфортні умови попри війну, для того, щоб студенти відчували себе щасливими. Ми не повинні давати ворогу побачити сум на наших обличчях. На наших з вами обличчях завжди повинні бути посмішки, адже цитуючи Президента України, Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Володимира Зеленського: «Світло завжди переможе темряву».

Це ваше свято, ви гідні того, щоб подякувати вам. Саме ваш вклад забезпечує високі рейтингові показники університету і я без перебільшення гордий з того, що Полтавська політехніка входить в ТОП-30 кращих університетів України, і серед показників, що забезпечують такі високі рейтингові позиції – наукова активність студентів та високі показники навчання. Дякую кожному студенту за той внесок, що ви робите під час навчання! Це важливо для всієї України!

А за особливі успіхи у навчальній, науковій і громадській діяльності, активну участь у культурно-мистецькому житті Полтавської політехніки я з величезною радістю нагородив Подяками рекордну кількість студентів!

І повірте, це ще не всі достойники отримали свої заслужені відзнаки!

Будьте і надалі такими лідерами у всьому! Слава студентам Полтавської політехніки! Слава Україні!», – привітав студентів ректор Володимир Онищенко.

Голова профспілкового комітету студентів та аспірантів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олександр Дроботя подякував ректору Володимиру Онищенку, а студентський колектив вручив ректору подяку за колосальні зусилля для покращення умов навчання та відпочинку в університеті, постійну увагу і підтримку молодіжних ініціатив.

«Сьогодні тут повна зала. Це є черговим доказом того, що всі ми одна ціла родина, яка в любу пору року, в любу негоду залишається разом. Хочеться привітати всіх вас з Міжнародним днем студента. Ми пройшли дуже багато всього і будемо проходити й надалі. Хочеться побажати вам всього найкращого», – додав в.о. президента Студентського парламенту Валерій Левченко.

 «Всі ви вже чули, що студентські роки – це найкращі роки вашого життя. Поки ви навчаєтеся вам здається, що у вас ще багато часу. Але ви зрозумієте все тільки під час завершення навчання, адже воно пролетить доволі швидко. Я хочу вам побажати, щоб ваше студентське життя було цікавим. Навчайтеся, отримуйте знання, а також долучайтеся до різноманітних івентів, заходів, створюйте власні проєкти, які стануть відомими як в Україні, та і за її межами. За останній тиждень я вкотре переконався наскільки наша молодь талановита: науковці, спортсмени, громадські діячі. Для мене честь працювати з вами. Вітаю зі святом!» – привітав студентів голова профспілкового комітету студентів та аспірантів Полтавської політехніки Олександр Дроботя.

За успіхи в навчальній, науковій і громадській діяльності, активну участь у культурно-мистецькому житті Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та з нагоди Міжнародного дня студента відзначили понад 200 здобувачів вищої освіти у Полтавській політехніці з усіх структурних підрозділів:

Навчально-науковий інститут фінансів, економіки, управління та права – 51 студент

Навчально-науковий інститут нафти і газу – 43 студенти

Навчально-науковий інститут інформаційних технологій та робототехніки – 22 студенти

Навчально-науковий інститут архітектури, будівництва та землеустрою – 20 студентів

Факультет фізичної культури та спорту – 31 студент

Факультет філології, психології та педагогіки – 54 студенти

Кращі творчі обдарування університету і переможці гранд-шоу «Політехніка має талант» підготували святковий концерт і подарували свої вокальні, музичні, ліричні номери та створили в залі незабутній настрій. Публіка віддячила бурхливими оплесками та оваціями.

Студент другого курсу спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» Навчально-наукового інституту ІТ та робототехніки Олександр Строй подарував ректору свою поетичну збірку «Твій листопад», яку нещодавно презентував у СтудХабі.

Нагадаємо, студентів політехніки, які досягли успіхів у науковій діяльності, відзначили з нагоди Міжнародного дня студента, ректор і представники студентського самоврядування відвідали відокремлені структурні підрозділи – Миргородський фаховий коледж ім. М.В. Гоголя і Полтавський фаховий коледж нафти і газу.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»