2023-11-16

Студентів політехніки, які досягли успіхів у науковій діяльності, відзначили з нагоди Міжнародного дня студента

З нагоди Міжнародного дня студента майже сотню студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначили за активну участь у науковій та громадській діяльності, особистий внесок у формування інтелектуального потенціалу України.

Студентів політехніки, які досягли успіхів у науковій діяльності, відзначили з нагоди Міжнародного дня студента

З нагоди Міжнародного дня студента у залі Вченої ради зібралася наукова еліта Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – майже сотня талановитих, успішних у навчанні і науковій діяльності студентів.

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, заслужений працівник освіти України, професор Володимир Онищенко разом з проректоркою з наукової та міжнародної роботи, доктором технічних наук, професором Оленою Степовою, студентським самоврядуванням і студентським профкомом нагородив ініціативне, соціально відповідальне студентство за наукові досягнення і перемоги.

«Молоді люди, які сприяють інноваційному розвитку університету і забезпечують високі позиції як в українських рейтингах, так і в міжнародних – ваш вклад неоціненний!

Дуже добре, що попри війну, ви знаходите у собі сили, час і бажання займатися ефективною науковою діяльністю, а дехто ще й поєднує свої таланти не тільки з наукою, а й з творчістю.

Щиро вітаю вас з Міжнародним днем студента, мені надзвичайно приємно, як ректорові, що саме наш університет першим розпочав тиждень стриманих урочистих заходів з нагоди Міжнародного дня студента. Наш університет вже по праву можна називати університетом європейського типу і ми активно інтегруємося в ЄС, маючи такі здобутки і це, знову ж таки, завдячуючи вам.

Тому ми зібралися, щоб подякувати кожному з вас, хто робить свій внесок на науковому фронті. Перед нами ще непрості часи відбудови України. Ми не сумніваємося у тому, що перемога буде і, проводячи такі патріотичні заходи, ми мотивуємося і надихаємося. Ворог має бачити наші посмішки, він має бачити наші позитивні емоції і він не повинен заганяти нас у морок, адже світло завжди перемагає темряву і тому це надихає на нові здобутки і нові результати.

Я дуже щасливий, адже колектив Полтавської політехніки, студенти – це вмотивовані люди, які бачать себе в Україні, які бачать себе після завершення навчання у повоєнній Україні і будуть всі свої наукові здібності, якісні знання, які ви отримуєте у нашому університеті, спрямовувати на відбудову та розбудову нашої незалежної України.

Я вам щиро дякую, дякую Збройним силам України!

Слава Україні!» – привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Полтавська політехніка входить у ТОП-30 закладів за консолідованим рейтингом, де також враховуються здобутки студентів. Проректорка з наукової та міжнародної роботи, доктор технічних наук, професор Олена Степова презентувала досягнення університету та можливості для студентів у науковій  міжнародній діяльності.

«Сьогодні Полтавська політехніка – це університет, що має 8 структурних підрозділів, 29 кафедр, близько 400 викладачів, понад 7300 студентів, серед яких є іноземні студенти. В університеті успішно реалізуються більше 100 освітніх програм.

Університет, реалізуючи формулу «Освіта-наука-бізнес-влада» постійно прагне до розвитку. Пріоритетними напрямками розвитку університету є наукова інноваційна діяльність і міжнародна діяльність. Ми щиро пишаємося тим, що Полтавська політехніка – це єдиний заклад Полтавщини, який входить до міжнародного рейтингу оцінки діяльності університету QS Рейтинг.

Завдяки вашій діяльності, шановні студенти, вашим науковим здобуткам, які реалізуються у вашій науковій діяльності – це ваші перемоги у всеукраїнських та міжнародних конкурсах студентських наукових робіт, це ваша заслуга і ми цим дуже пишаємося.

Щиро вдячні вам за те, що ви небайдужі до наукової діяльності, до наукового розвитку, до докладання зусиль і наукового розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

На сьогодні Полтавська політехніка має понад 84 меморандуми з міжнародними закладами вищої освіти, які успішно реалізуються – ви берете участь у міжнародних програмах академічної мобільності, у реалізації міжнародних проєктів, таких як Жан Моне, Erasmus+, проєкт РДР, ми тісно співпрацюємо з університетами Нідерландів, Швеції, Румунії, Литви, Норвегії, Бельгії, Греції, Польщі тощо. Вже цього навчального року 54 студенти поїхали до закордонних закладів вищої освіти реалізовувати програми академічної мобільності, понад 50 студентів проходять тестування, щоб поїхати за академічною мобільністю у другому семестрі. Це надзвичайно круто!

Ми щиро вдячні за те, що вам це цікаво, і саме для вас ми докладаємо зусиль і хочемо розвиватись, коли ми бачимо запал у ваших очах нам хочеться діяти, хочеться брати ще більше перемог. На сьогодні дуже важливо реалізувати і виправдати вашу довіру, яку ви нам надали при вступі до Полтавської політехніки.

Університет не зупиняється ні на день у своєму розвитку і для реалізації ваших надій і мрій в університеті створюються і щодня оновлюються аудиторії для створення комфортного освітнього і наукового середовища. Постійне оновлення аудиторного фонду, модернізація і відкриття нових лабораторій – ви прекрасно знаєте це все, бо ви тут навчаєтесь.

Шановні студенти, ви почали будувати фундамент свого життя. Скільки знань було отримано протягом цього часу, використовуйте їх повною мірою, будьте наполегливими і досягайте нових вершин. Я бажаю вам натхнення, щиро вітаю вас з Міжнародним днем студента, і впевнена, що Україна, українська наука і українські студенти переможуть!» – привітала студентів-науковців проректорка з наукової та міжнародної роботи, доктор технічних наук Олена Степова.

У прямому етері адміністрацію і студентство Полтавську політехніку привітали активні учасниці програм міжнародного обміну – студентки 2 курсу факультету філології, психології та педагогіки, спеціальності «Середня освіта» Єлизавета Требка та Шахло Косімова, які зараз навчаються у Ганноверському університеті імені Готфріда Вільгельма Лейбніца за програмою академічної мобільності Erasmus+:

«Ми хочемо подякувати нашому університету за таку можливість перебувати тут, адже Полтавська політехніка і є осередком можливостей та науки. Також хочемо привітати всіх студентів, викладачів, ректора, деканів за те, що ви прикладаєте максимум зусиль для того, аби ми, студенти, могли здобувати якісні знання та плідно працювати для того, аби наша країна процвітала. Ми вітаємо усіх студентів, які були сьогодні нагороджені і вітаємо усіх з Міжнародним днем студента.

Хочеться окремо подякувати ректору Володимиру Олександровичу, декану нашого факультету Анні Олександрівні Агейчевій і нашій кураторці Галині Михайлівні Таловирі за таку можливість. Ми пишаємося бути студентами такого прогресивного та сучасного університету як Полтавська політехніка. Слава Україні!»

«Коли я вступала до університету, я й гадки не мала, на який цінний та важливий етап я вступила. За ці 4 роки ми проходили стільки складних завдань, і ми проходили їх разом, але найбільше моє захоплення – це працювати зі студентами, які надихають мене, з небайдужими студентами, з людьми, які роблять вклад у нашу країну, в університет  і ми цим пишаємося. За ці роки я зрозуміла, який ми повинні зробити внесок у нашу країну, адже перед нами стоїть серйозне завдання – відбудова України і хочеться сподіватися, що наше навчання, наш розвиток не буде марним і ми будемо вкладатися на повну. Я хочу подякувати за можливість розвиватися, робити свій внесок, розвиток у нашу діяльність, і отримувати допомогу і таким чином ще більше розвиватися» – поділилася у своїй промові студентка Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою спеціальності «Архітектура та містобудування», стипендіатка Полтавської міської ради Діана Семенець.

Студент Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки спеціальності «Електронні комунікації та радіотехніка» Лавр Сабельніков розповів: «Ми розробили проєкт «Розробка робототехнічного комплексу для розвідки». Зараз ми готуємося до нового конкурсу і віримо в перемогу. Для мене це про дізнання чогось нового, про самовираження і допомогу. Цей проєкт вже пройшов деякі редагування, але далі – тільки більше. Я вдячний, що Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» дає можливості для реалізації таких цікавих ідей і ми продовжуємо розвиватися, будемо робити ще щось цікаве».

Урочистості модерував керівник Центру культури і студентської творчості Гліб Кудряшов.

Почесними Подяками ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за активну участь у науковій та громадській діяльності, особистий внесок у формування інтелектуального потенціалу України та з нагоди Міжнародного дня студента нагороджено:

  • Кудряшову Діану, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Сокол Марію, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Шевченко Олександру, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Купач Анастасію, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Ісіченко Анну, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Педченко Галину, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Владімірова Артема, студента Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Бабець Валентину, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Андрієць Тетяну, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Бєлкіну Марію, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Науменко Олександра, студента Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Загорулько Тетяну, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Красун Яну, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Филипась Тетяну, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Гребцова В’ячеслава, студента Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Чорновол Наталію, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Путрю Анастасію, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Горбунову Марину, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Ткаченко Анастасію, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Чорноус Яну, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Вертебного Івана, студента Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Пантась Валерію, студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Таранця Богдана, студента Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;

  • Скриль Людмилу, студентку Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою;

  • Пелешенко Станіслава, студента Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою;

  • Токаря Богдана, студента Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою;

  • Григор’єва Андрія, студента Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою;

  • Бондаренко Руслана, студента Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою;

  • Дем’янову Олену, студентку Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою;

  • Дядюру Сергія, студента Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою;

  • Малярчика Вадима, студента Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою;
  • Клєпко Анастасію, студентку Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою;

  • Тріфонову Ангеліну, студентку Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою;

  • Хорольську Аліну, студентку Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою;

  • Жилу Ігора, студента Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки;

  • Кушку Михайла, студента Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки;

  • Сенюка Дениса, студента Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки;

  • Плешканя Даніїла, студента Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки;

  • Коршун Валерію, студентку Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки;

  • Торбенка Андрія, студента Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки;

  • Слинька Максима, студента Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки;

  • Бублія Дениса, студента Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки;

  • Мірошниченка Тараса, студента Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки;

  • Придатко Альону, студентку факультету філології, психології та педагогіки;

  • Щудра Тараса, студента факультету філології, психології та педагогіки;

  • Кондратенко Юлію, студентку факультету філології, психології та педагогіки;

  • Андрієць Дар’ю, студентку факультету філології, психології та педагогіки;

  • Гончарову Інну, студентку факультету філології, психології та педагогіки;

  • Обідного Артема, студента факультету філології, психології та педагогіки;

  • Василенко Поліну, студентку факультету філології, психології та педагогіки;

  • Вовк Юлію, студентку факультету філології, психології та педагогіки;

  • Мороз Анну, студентку факультету філології, психології та педагогіки;

  • Рябіко Тетяну, студентку факультету філології, психології та педагогіки;

  • Путрю Варвару, студентку факультету філології, психології та педагогіки;

  • Бойко Вікторію, студентку факультету філології, психології та педагогіки;

  • Мазняк Вікторію, студентку факультету філології, психології та педагогіки;

  • Ткаченко Альбіну, студентку факультету філології, психології та педагогіки;

  • Зиля Віталія, студента Навчально-наукового інституту нафти і газу;

  • Бобоху Євгенія, студента Навчально-наукового інституту нафти і газу;

  • Тягун Анжелу, студентку Навчально-наукового інституту нафти і газу;

  • Бурду Анну, студентку Навчально-наукового інституту нафти і газу;

  • Письменну Тетяну, студентку Навчально-наукового інституту нафти і газу;

  • Дубину Катерину, студентку Навчально-наукового інституту нафти і газу;

  • Першіна Михайла, студента Навчально-наукового інституту нафти і газу;

  • Гавенка Владислава, студента Навчально-наукового інституту нафти і газу;

  • Москальця Віктора, студента факультету фізичної культури та спорту;

  • Оверченка Івана, студента факультету фізичної культури та спорту;

  • Грекову Валерію, студентку факультету фізичної культури та спорту;

  • Коробова Павла, студента факультету фізичної культури та спорту.

Нещодавно студенти-мовознавці Полтавської політехніки перемогли у міжнародному студентському інтелектуальному турнірі, а студентки політехніки розповіли про навчання в одному з провідних університетів Нідерландів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»